Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial România aleşilor corupţi, la apus!

ro

19 Jun, 2015 00:00 2308 Marime text
Cum se fac afacerile în capitalismul sălbatic din România. Aflăm dintr-o sinteză pe care am făcut-o privind doar cele mai importante ştiri de ieri.
 
„Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a sosit joi în țară, venind din Bruxelles, și a fost dus direct de la Aeroportul Otopeni la audieri la DNA Ploiești. Procurorii DNA efectuează joi percheziții la Primăria Sectorului 1. Dosarul este instrumentat de DNA, Serviciul Teritorial Ploiești, iar Chiliman este vizat în acest dosar.
 
Potrivit unor surse, primarul este suspectat de trafic de influență în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Numitorul comun ar fi omul de afaceri Gheorghe Boeru, audiat şi reţinut săptămâna trecută de DNA, alături de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Adrian Semcu. Potrivit surselor, firma controlată de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte şi cu Primăria Sectorului 1 pentru consultanţă în activităţi precum lucrări de asfaltare şi anvelopări de blocuri. Angajaţi ai Primăriei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte”.
 
În acelaşi dosar, Iulian Herţanu a fost arestat preventiv în data de 18 februarie şi eliberat marţi, sub control judiciar. Tot sub control judiciar sunt cercetaţi deputatul Sebastian Ghiță, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.
 
Ionuț Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a fost arestat pentru 30 de zile pentru acuzații de evaziune fiscală. El ar fi încasat milioane de euro pentru servicii de pază și protecție, în special de la compania națională de drumuri, apoi ar fi decontat în mod fictiv diverse servicii altor firme „fantomă”. Din conturile acelor firme, se presupune că banii se întorceau la Rudeanu.
 
Societatea românească se va primeni şi însănătoşi abia atunci când clasa politică va fi curăţată de farisei care o stăpânesc de peste 25 de ani. Nu fac referire la personajele enumerate mai sus, prezumţia de nevinovăţie rămâne valabilă. Dar stau strâmb şi, cred, judec drept, şi mă gândesc cum într-un stat clamat drept de... drept, adversari politici declaraţi (în faţa opiniei publice) fac afaceri obscure cu statul şi între ei, schimburi oneroase de pe urma cărora banul public câştigat necinstit le intră în buzunare, iar populaţia sărăceşte constant...
 
Îmi mai amintesc şi de comemorarea celor 25 de ani de la „mineriada” din 13-15 iunie 1990... O pată neagră în istoria României, un eveniment cauzat tot de cei aflaţi la putere, o mişcare socială sumbră, macabră, care a demonstrat, încă de atunci, ceea ce vedem clar acum: clasa politică românească post-decembristă s-a născut bolnavă, din faşă, bolnavă de cancerul corupţiei sociale, care a dat ulterior în metastaza corupţiei de astăzi.
 
Zău aşa! Chiar nu putem scăpa de ei? E timpul ca politicienii care au ponegrit România prin urmărirea intereselor personale meschine să meargă singuri spre lada de gunoi a istoriei. Poporul român a demonstrat, din păcate, că nu poate să îi trimită el însuşi, însă ei trebuie să ştie, la rândul lor, că, până la urmă, eternitatea tot acolo îi va arunca. Lista e lungă şi am de gând să o public într-o bună zi, ca să nu uităm câte nulităţi am votat de-a lungul ultimilor 25 de ani!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii