Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD-iştii care au speriat Vestul

ro

14 Dec, 2013 00:00 1413 Marime text
Au încercat nu să încrimineze, ci să dezincrimineze corupţia...
Altfel spus, au zis liber la corupţie, liber la infractori, în prag de sărbători, crezând că nu-i va observa nimeni...
Modificările aduse Codului Penal şi legii amnistiei i-au speriat pe ambasadorii de la Bucureşti, care s-au prezentat, săptămâna aceasta, la Parlament, dezaprobând noile prevederi legislative pregătite de PSD-işti, care le asigură super-imunitate parlamentarilor (prin modificarea Codului Penal ei scapă de conflictul de interese), iar celor după gratii le aduce în dar amnistierea (pentru infracţiunile care prevăd o pedeapsă privativă de libertate de până la 6 ani) şi graţierea în întregime (a pedepselor cu închisoare de până la 7 ani).

Aceasta este noua carte de vizită a României la care PSD-iştii au lucrat, pregătindu-ne de pe acum ratarea definitivă a aderării la Spaţiul Schengen şi părăsirea ţării, la fel de definitivă, de către investitorii serioşi. O ţară în care corupţia este lăsată să prindă roade şi-n care instabilitatea economică îşi face de cap (apar taxe pe stâlpi, sunt eliminate peste noapte facilităţi precum certificatele verzi, creşte acciza la benzină şi la motorină), aceasta este ţara de sorginte USL-istă. Chiar dacă liberalul Crin Antonescu a revenit asupra declaraţiei şi a comunicat că parlamentarii PNL nu vor vota aceste modificări, este imposibil de crezut că liderul USL nu a ştiut de aceste schimbări legislative şi că a avut nevoie de o informare prealabilă pentru a vorbi în cunoştinţă de cauză.

Dacă liberalii bat totuşi în retragere, fiind conştienţi că America şi statele europene au un cuvânt greu de spus, premierul Victor Ponta pare că nu vrea să conştientizeze ce legiferează Parlamentul, şi în loc să-i critice pe cei cu prevederile pro-corupţie, îi critică pe cei de la ambasada SUA pentru poziţia adoptată. „Am văzut declaraţii de principiu, nu cred că vreo ambasadă europeană contestă dreptul Parlamentului de a legifera, pentru că şi în ţara lor se întâmplă la fel. Singura reacţie care cred că a fost total greşită, că nu se referea la realitate, a fost a ambasadei Statelor Unite, care vorbea despre investiţiile americane.

Din câte ştiu eu, Chevron investeşte în România sau poate să plece dacă nu se aplică legea şi dacă nu reuşim să arătăm că putem proteja proprietatea privată. Nu mi-a zis nimeni vreodată de la Chevron cum e cu parlamentarii. De fiecare dată mi-au spus dacă o proprietate privată poate fi apărată. Aici cred că a fost o greşeală (legat de ambasadă - n.r.) şi o să transmit acest lucru”, a spus Ponta. Oare aşa o fi, la ambasadă e greşeala, nu la parlamentarii PSD?!
Am „înţelege” de ce nu ar fi o greşeală, doar dacă am ţine cont că printre marii beneficiari ai legii amnistiei se pot număra foşti demnitari PSD cu condamnări grele! Iar cu super-imunitatea ar fi trai pe vătrai. Niciun parlamentar nu ar mai avea nevoie de interpuşi, căci contractele pe bani publici vor intra în legalitate.
O altfel de Românie visează demnitarii USL-işti, noroc că nu sunt lăsaţi să viseze la ea prea mult...
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii