Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta şi mafia italiana (ep. 1)

ro

13 Oct, 2012 02:51 2309 Marime text
Camelia-Balan.jpgNebănuite sunt căile USL-ului în politică. N-avem pâine, dar circ există cât cuprinde. Mai nou, premierul are nevoie de experţi în mafia italiana. Deja îl vedem pe Ponta la tablă luând lecţii despre cum operează mafia din peninsulă. Cu ce rost însă? Oare premierul îşi doreşte să importe practicile mafiote din Italia?! Nu de mult USL-iştii se gândeau, şi nu suntem aşa siguri că au şi renunţat la idee, să introducă în câmpul muncii turnătoria, urmând în acest sens modelul suedez. Pentru ca noua ocupaţie naţională să poată fi desfăşurată fără reproş, Liviu Voinea, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, era dispus să studieze legislaţia denunţătorului în Suedia, ţara unde se pare că prin denunţul răsplătit s-a rezolvat problema evaziunii fiscale.

Revenind la numirea unui consilier expert în mafia italiană, sincer nu înţelegem de ce premierul a mers atât de departe cu căutările, când există materie serioasă de studiu şi-n România. Dacă tot avem nevoie de experţi în mafie, premierul mai bine îşi lua un expert în mafia din România poate aşa puteam înţelege mai bine de ce nu poate fi pus capăt evaziunii fiscale, corupţiei şi sărăciei care au cotropit ţara şi pe care Ponta a promis că le va elimina odată ce va veni la guvernare. Dar cine ştie poate ne vor învăţa italienii cum să facem faţă mafiei din România... Poate că vom avea la Guvern într-o zi şi experţi în mafia din România - niciodată nu este prea târziu când îţi doreşti ceva. Până atunci Ponta l-a numit consilier guvernamental onorific pe Giuseppe Arlacchi, un sociolog italian cunoscut pentru eseurile despre mafia din peninsulă. Putem însă răsufla uşuraţi - nu dăm bani pentru serviciile italianului. Giuseppe Arlacchi nu va fi plătit pentru serviciile, pardon informaţiile oferite premierului.

Dacă Ponta are nevoie de consilier expert în mafia din Italia, PNL-ul îşi doreşte să-l ia sub aripa protectoare a USL-ului pe Gigi Becali. Câştigul alianţei, prin cooptarea finanţatorului echipei Steaua, l-am aflat chiar de la protejatul lui Antonescu: este vorba de sediul PNG în valoare de un milion de euro şi simpatia publică de 2-3% de care se bucură partidului lui Becali, simpatie, care, ce-i drept, ar putea contribui la scorul politic al USL aflat în trend descrescător.

Circul pe scena politică nu aparţine doar celor de la USL, el continuă şi cu un PP-DD condus de jurnalistul Dan Diaconescu, cel care de curând se bătea cu pumnii în piept, într-un show televizat, că are bani pentru cumpărarea combinatului Oltchim... La început nimeni nu l-a crezut pe liderul PP-DD şi în final nimeni nu a văzut banii.

Dacă am face un bilanţ de sfârşit de an am spune că la nivel politic şi guvernamental avem circ, avem şi un expert în mafia italiana, de asemenea, pe viitor, este posibil ca România să se transforme într-o ţară de turnători. Ce nu avem? Nu avem pâinea care să compenseze circul devenit cea mai întâlnită formă de expresie a zilelor noastre...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii