Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, un parlament penal. Curat penal

ro

11 Feb, 2013 22:45 2191 Marime text
ada_codau_NOU.jpgGigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane, iar decizia este definitivă. Magistraţii care au luat această hotărâre au decis şi interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales, dar pentru că şi această din urmă pedeapsă este suspendată, mandatul de parlamentar al lui Becali nu este afectat. Aşadar, distinsul deputat Gigi Becali, membru al Comisiei Juridice, este un condamnat. Un membru al Legislativului care face parte dintr-o comisie ce veghează, culmea!, tocmai asupra legilor ţării, are probleme cu legea. Este acelaşi deputat care, cu doar câteva zile în urmă, declara că, în cazul în care va fi condamnat, nu se mai întoarce din Dubai şi care, de asemenea, se (ne) întreba retoric: „Credeţi că sunt papagal să stau în ţară?".

Fireşte că nu-i papagal. Papagal ar putea fi, eventual, Partidul Naţional Liberal, cel care, pentru o brumă de voturi, a permis unui personaj de genul acesta să candideze la alegerile parlamentare din 9 decembrie în calitate de penelist. I-a permis să şifoneze imaginea unui partid istoric, altădată partid al elitelor, în care sfertodocţii, analfabeţii, agramaţii n-aveau ce să caute.

Asemenea unui papagal ar putea fi, eventual, sistemul politic din România, cel care permite unor miniştri suspectaţi de corupţie şi „traşi de urechi" în raportul MCV să rămână pe posturi, ca şi cum ar fi de neînlocuit, ca şi cum ţara asta s-ar duce dracului fără baronii judeţeni cocoţaţi vremelnic la Centru. În aceeaşi ordine de idei, papagali ar putea fi acei lideri politici care, pentru c-or fi şantajabili, permit unor potenţiali penali să confişte instituţiile statului de drept. Papagali sunt, poate, deputaţii şi senatorii cu potenţial de infracţionalitate care însă votează legi benefice lor.

Condamnarea lui Gigi Becali vine la scurt timp după scandalul MCV. Ea vine, de asemenea, la nici un an după circul din vară, atunci când referendumul pentru demiterea preşedintelui a demonstrat, dacă mai nevoie, cât este de fragilă pseudodemocraţia din România şi câte handicapuri s-au perpetuat în perioada de după Revoluţia din 1989 în toate sferele de putere, de sus în jos. Ca un mucegai care pătrunde totul, care îmbibă cu mirosul său urât şi persistent.

Am trimis în Parlament un deputat care acum e condamnat penal. Oficial. Definitiv. Şi care, mai grav, rămâne acolo.

P.S.: Crin Antonescu a anunţat ieri că Becali ar fi demisionat din PNL şi că rămâne parlamentar independent. Şi ce dacă!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii