Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei propune schimbări majore pentru Bacalaureat. O nouă generaţie-experiment?

ro

01 Apr, 2019 00:00 2006 Marime text
Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a provocat revolte prin declaraţiile sale făcute la sfârşitul săptămânii trecute. În cadrul evenimentului de lansare a viziunii sistematice "Educaţia de uneşte", Ecaterina Andronescu a făcut o serie de propuneri pentru reorganizarea sistemului de educaţie, printre care şi introducerea a patru tipuri de bacalaureat: Bac T (tehnologic), Bac A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), Bac A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi Bac V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale).
 
În cadrul Bacalaureatului tehnologic ar urma să lipsească matematica, proba urmând să se numească „Ştiinţe”, adică o integrare a materiilor matematică, fizică şi chimie.
„Cred că obligaţia noastră este să dezvoltăm un învăţământ creativ”, şi-a început discursul ministrul subliniind că învăţământul nu ar trebui să omoare creativitatea prin autoritate excesivă, ci să-l lase pe elev să producă idei în clasă, să caute soluţii, chiar dacă nu întotdeauna soluţia cu care vine elevul este perfectă sau cea bună. Ministrul consideră că astfel, elevul va fi determinat să gândească, să i se formeze anumite mecanisme.
Ministrul mai propune introducerea unui an suplimentar de pregătire pentru elevii care nu fac faţă examenului de Evaluare naţională pentru a ajuta la recuperarea decalajelor, motivând că rezultatele „nu tocmai fericite” la examenul de Evaluare Naţională ar putea duce ulterior la nepromovarea examenul de Bacalaureat, potrivit ministrului.
O altă posibilă modificare în învăţământ va fi clasa "zero" care ar urma să devină clasa I. Propunerea vine în contextul în care Senatul a adoptat o lege ce prevede extinderea învăţământului general obligatoriu de la 11 la 15 clase, treptat, până în 2030.
Ministrul Educaţiei a subliniat că toate ideile lansate sunt doar propuneri care urmează să fie supuse dezbaterii publice, iar la discuţii vor participa reprezentanţi ai profesorilor, sindicatelor şi părinţilor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii