Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Mamaia turiştilor, privată de vizita lui Che Guevara şi a lui Fidel Castro

ro

20 Jul, 2015 00:00 2433 Marime text
Primul week-end de carnaval. Un soi de carnaval. O încercare de a resuscita kitsch-ul care punea anul trecut amprenta asupra staţiunii Mamaia. Dacă anul trecut televiziunile (prea) comerciale erau invadate de ştiri care prezentau extrem de coloratul carnaval, avându-l pe Ştefan cel Mare în centrul atenţiei, anul acesta s-au îngrămădit în a arăta ce trist a fost carnavalul. Spectacol de dimensiuni mai mici, cheltuieli de dimensiuni mai mici (0 chiar din partea Primăriei, având în vedere că anul trecut se alocau 50.000 de lei bani publici pentru a împopoţona un car pentru primul om al municipalităţii), evenimentul în sine a fost tot un kitsch, dar de dimensiuni mai mici.
 
Parada Carelor alegorice a fost de fapt o paradă a… carelor trase de cai. Şi unde mai pui că turiştii erau dezorientaţi. Nu ştiau unde să spargă seminţele: pe şosea sau pe faleză, căci era paradă şi pe şosea, era paradă şi pe faleză. Vai... şi fetele! Dacă Mazăre era înconjurat de fete la fel cum era gardat Gaddafi de armata de virgine, parada de sâmbătă a fost stearpă din acest punct de vedere. Şi şerpii, crocodilii, cămilele, leii cu care se poza Mazăre anul trecut unde sunt? Şi interpretele de muzică populară? Dar mai ales piticul porno? Unde s-au dus toate astea, spre ce zări mai bune ale kitsch-ului s-au îndreptat?
 
Ah! Şi ce carnaval am fi avut anul acesta! Ce spectacole măreţe ne pregătea Mazăre! „Sigur o să fie o ediţie cu Cuba şi Revoluţia Cubaneză. Eu nu ştiu cine am să fiu, dacă am să fiu Fidel sau Che Guevara. Cu siguranţă că voi avea un invitat de vază care să-l întruchipeze pe celălalt”, declara anul trecut Radu Mazăre la finalul sezonului estival.

Rămas-am fără Mazăre, fără carnaval, fără care. Fără fete, fără coji de seimnţe, fără turiştii strânşi ca la urşi să îl vadă pe primarul Constanţei cocoţat pe car. Privaţi de vizita lui Che Guevara sau a lui Fidel Castro, privaţi de un imn nou al staţiunii, privaţi de bannere şi campanii de promovare, constănţenii şi turiştii trebuie să îşi adune forţele, să îşi revină şi să îşi continue drumul. Există Mamaia şi „Post Măzăristă“!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii