Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Între timp, la controalele comisarilor de la Protecția Consumatorului de pe litoral

ro

15 Aug, 2015 00:00 1700 Marime text
Ah, litoralul românesc! Îți oferă atâtea lucruri frumoase, dar și mai mulți nervi. Din multe puncte de vedere, ocupă primul loc în România dacă vrei să fii jupuit de bani pe nimicuri, dacă vrei să iei salmonella de la mâncare sau dacă vrei să pleci cu scandal de la un restaurant unde ai așteptat trei ore să-ți vină comanda. Deși e un loc unde bucuria vacanței se cam duce de râpă, progresele făcute de autorități pentru îmbunătățirea condițiilor turistice sunt evidente.
 
Cu toate că mulţi hotelieri români încearcă de ani buni să lucreze la o „dietă” numită „Salmonella”, Protecția Consumatorului le strică afacerea, iar aceștia sunt nemulțumiți, pentru că susțin că turiștii slăbesc în localurile de pe plajă.
 
Ce au găsit comisarii amintiți mai sus este de neconceput într-o țară din Uniunea Europeană și mai ales într-o zonă unde vin foarte mulți turiști. Când vor auzi occidentalii că la noi mănânci la greu şi mai şi slăbeşti, vor lua cu asalt Mamaia! Ceilalți încearcă în zadar să ne copieze, în domeniul acesta, noi suntem campioni! Într-un sens negativ, bineînțeles!
 
E destul să intri pe Google și să tastezi „litoral” ca să descoperi numeroase „pilde” cu oameni țepuiți în vacanța de la mare, zeci de mesaje postate de persoane care susţin că au avut un concediu de coşmar şi că nu vor mai alege acelaşi loc pentru a-şi petrece următorul concediu. Refrene de neuitat: mizerie și mirosuri diverse în cameră (cele mai frecvente arome: mucegai, naftalină, canal), prosoape și lenjerii vechi/murdare/rupte, mobilier din epoca premodernă, hoteluri de trei stele cu camere mici și foarte mici, rezervări care nu se respectă, așteptat o veşnicie la restaurant, altfel spus, condiții total diferite în real life față de virtual life.
 
Până când se vor așeza lucrurile, comisarii vor mai amenda, iar polițiștii vor face dosare penale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii