Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imunitatea-i de aur - Mirceo, cin' te-o mai salva?!

ro

03 Apr, 2012 22:33 2050 Marime text
corina_samoila.jpgSenatorul Mircea Banias a devenit inculpat. De la pedelist, la pecist, Mircică al nostru a primit o altă titulatură, cea de inculpat. Şi asta acum, când tocmai se pregătea pentru un nou început.

Ca o vădană care şi-a găsit refugiul amoros în braţele unuia ales doar pentru a o proteja în nopţile în care luna se ascunde după nori, iată că şi domn' senator a ajuns preşedinte la conservatori. De ce? Eu cred că nici el nu ştie. Ori, mai este o variantă: au fost singurii care l-au vrut. Cine cu mintea întreagă din punct de vedere politic şi-ar dori un preşedinte de organizaţie trecut prin toate scandalurile la PDL, detronat, apoi învinuit într-un imens dosar de corupţie? Cine? Cine? Cine? Am mai spus-o şi cu alte ocazii: din punctul meu de vedere, Mircea Banias nu a făcut niciun bine PDL-ului. S-a fofilat şi, cu glasu-i mieros, a făcut promisiuni. Una dintre ele a fost: „Nu o să-l pun pe Eugen Bogatu la Port". Dar l-a pus. Oricum, în contextul făţărniciei şi al slăbiciunii lui Banias, îmi aduc aminte prima dată când l-am văzut. Era director la Port. Sindicatele făceau scandal - ca de obicei, aş putea spune -, Petre Costel fiind cunoscut pentru modul în care ştie să pună presiune. Banias, la masă cu liderii muncitorilor. Nici pâs n-a zis. Îi luase locul Dumitru Costin. L-am revăzut la mulţi ani după acest episod. Mai vocal, preşedinte de organizaţie PDL, cu frâiele în mâini. Nega numirea lui Bogatu. Mai apoi, când au răsuflat informaţii despre vacanţele lui în Dubai cu vameşii, Banias a tăcut din nou. Îi place tăcerea, face parte din el. Este tăcut ca peştele (zodie din care face parte). Mircea Banias a părăsit PDL-ul. În glorie, crede el. Eu spun că nici nu mai era dorit, dată fiind conjunctura. Crede Banias că, PC-ul fiind în USL, şi dat fiind faptul că alianţa pare a avea viitor luminos în alegerile ce vor urma, va putea dormi liniştit. În casa lui de pe malul mării pe care anchetatorii nu au pus sechestru. Se va răcori în curtea lui „aerisită" de briza mării. Îşi va limpezi creierul, cum se zice. Eu cred că nu va avea ocazia să facă asta. Singura miză pentru Mircea Banias este, din punctul meu de vedere, imunitatea. Nu mai visează decât la Parlament, chiar şi neremunerat cred că s-ar duce acolo, chiar şi pe cel mai mic şi mai incomod scaun, doar să fie acolo. Dar dacă nu vei fi? Cin' te-o mai salva, Mirceo?!

DNA dixit: „BANIAS MIRCEA MARIUS, Senator al României, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

- iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup;

- trafic de influenţă;

- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DAN VUCEA 04 Apr, 2012 21:28 Despre Iorgus sai alt PDL-ist avem voie sa postam comentarii?