Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Imagine „șocantă“ pe A2! Zeci de mașini ale inspectorilor de la Antifraudă, în drum spre mare

ro

01 May, 2015 00:00 2201 Marime text

Ieri, o imagine „șocantă“ a fost postată pe Internet. Zeci de mașini ale inspectorilor de la Antifraudă erau staționate pe autostrada București - Constanța, în drum spre mare. Comentariile aferente imaginii nu pot fi reproduse aici.
 
Chiar nu-i are nimeni la inimă pe acești oameni? Tind să cred că puțini sunt cei care apreciază activitatea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Oare de ce? Uităm că inspectorii de la Antifraudă lucrează pentru stat, iar amenzile date de aceștia merg în bugetul consolidat de unde se iau bani pentru diverse proiecte naționale? Nu este vina lor dacă respectivele proiecte sunt date unor firme-căpușă care nu fac nimic ori fac treabă de mântuială.
 
Doar în urma controlului din data de 4 martie, la care au participat 130 de inspectori, au fost verificate 80 de firme specializate în comercializarea en gros şi en detail a combustibililor (benzină, motorină, GPL) şi au fost constatate abateri pentru sancționarea cărora au dispus 19 amenzi în cuantum total de 401.000 de lei, confiscarea de venituri de peste 11,2 milioane de lei şi confiscarea a peste 30 de tone de motorină, depozitate în spaţii neautorizate. Mai departe, joi, 9 aprilie, inspectorii Antifraudă au verificat 67 de standuri din incinta unui complex comercial din București și au aplicat 63 de amenzi în valoare totală de 579.500 de lei. În urma acestor controale a fost dispusă confiscarea a 2.667.858 de lei, reprezentând venituri încasate ilegal, şi bunuri în valoare de 7.750 de lei.
În urma unui alt control, 115 inspectori ai Direcţiei generale antifraudă fiscală au verificat 82 de puncte de lucru (standuri şi depozite). S-au dispus 101 amenzi în valoare totală de 783.500 de lei, confiscarea a 66.647 de lei în numerar, reprezentând venituri nefiscalizate, şi suspendarea activităţii de comercializare a trei firme. Nu este de trecut cu vederea faptul că, în luna martie, pe lângă activitatea de verificare a marilor magazine specializate în comerţul en gros, inspectorii antifraudă fiscală au investigat 133 de cazuri în care bugetul de stat a fost prejudiciat în total cu peste 105 milioane de euro (464.439.971 de lei), pentru care au întocmit sesizări ale organelor de urmărire penală şi au instituit 166 de măsuri asigurătorii asupra unor active identificate în valoare totală de peste 48,7 milioane de euro (215.716.821 de lei). De asemenea, pentru prevenirea şi combaterea fermă a evaziunii fiscale, în luna martie, inspectorii DGAF au dispus amenzi în valoare totală de 12,52 de milioane de lei şi confiscări de sume şi bunuri în valoare totală de 7,83 de milioane de lei.
 
În contextul celor mai sus precizate, cred că este clar că Direcţia Generală Antifraudă Fiscală nu este doar un bau-bau pentru cei care fac ori vor să facă evaziune, ci și un excelent colector de bani pentru bugetul statului. Mai rămâne doar să ne împăcăm cu ideea că trebuie să respectăm legea, să cerem bonuri fiscale și să nu-i mai înjurăm pe cei care încearcă să combată evaziunea.

Citește și

Inspectorii ANAF invadează litoralul !

Drepturi şi îndatoriri
Ce trebuie să ştii dacă te „calcă“ „procurorii“ de la Antifraudă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii