Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hai să ne-ntâlnim degeaba cu Aliss Andreescu

ro

17 Jan, 2012 00:00 2432 Marime text

nicoleta-baciu.jpgIeri dimineaţă, un e-mail ne anunţa că inspectorul şcolar general de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Aliss Andreescu, invită reprezentanţii presei la prima conferinţă din anul 2012.

La gândul că vom afla multe informaţii în premieră, am dat curs invitaţiei. Doar că... surpriză! Pe ordinea de zi, care a fost anunţată în debutul conferinţei, au fost prezentate subiecte despre care atât presa naţională, cât şi cea locală au consumat multă cerneală săptămâna trecută. Spre exemplu, generalul de la ISJ a prezentat proiectul „Şcoala Discovery", care va fi implementat, începând cu semestrul II, de către Ministerul Educaţiei, în urma unui parteneriat cu Discovery Channel. La nivel naţional, acest proiect va fi demarat în 110 instituţii de învăţământ. Singura noutate pe care am aflat-o la conferinţa de la ISJ a fost constituită de numele celor cinci unităţi incluse în cadrul proiectului: Grupul Şcolar „Lazăr Edeleanu" din Năvodari, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu" din Medgidia, Liceul Teoretic „Ovidius", Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" şi Colegiul „Mihai Eminescu". Al doilea subiect pe care şefa peste învăţământul constănţean a ţinut să-l anunţe la conferinţa de ieri a fost legat de cele patru microbuze şcolare trimise de ministerul de resort la Constanţa. Cu toate că protocolul de predare-primire a celor patru mijlocare de transport destinate elevilor din Hârşova, Peştera, Cogealac şi Nicolae Bălcescu a avut loc vineri, iar ziarele locale au alocat suficient spaţiu acestui eveniment, Aliss Andreescu ne-a povestit abia ieri despre frumosul cadou primit de la ministrul Funeriu. Cel de-al treilea subiect, de asemenea învechit, a fost pe tema alegerii preşedintelui Consiliului Naţional al Elevilor. Sute de lideri ai elevilor din toate judeţele ţării, însoţiţi de profesorii coordonatori, printre care şi delegaţia constănţeană, s-au adunat la Târgu Mureş, unde a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE). Andrei Petre Bodgan, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" din Constanţa, care deţinea funcţia de preşedinte al Consiliului Regional din zona Sud-Est, a fost ales în funcţia de preşedinte al CNE. Desigur, este o mândrie că un elev constănţean a fost ales în această funcţie importantă, dar nu lăudabilă pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean, care a anunţat rezultatele alegerilor după cinci zile!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DEGEABA 17 Jan, 2012 01:46 cine distruge si compromite invatamantul constantean? sau altfel formulat...cine are interes sa comita asa o crima,aceea de a lasa pe madame alice sa aiba o asemenea responsabilitate!