Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Guvernul... de la cap se împute? Politicienii, internați, preventiv, într-o clinicã anticorupție

ro

11 Jun, 2015 00:00 2293 Marime text
Jean-Nicolae Uncheșelu, procuror al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, nu are voie sã-l cerceteze penal pe Victor Viorel Ponta, premierul României, în dosarul lui Dan Șova. Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnãturã privatã (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscalã în formã continuatã, dar și de spãlarea banilor.
 

Lui Uncheșelu i-a fost opritã ancheta dupã ce Camera Deputaților a respins cererea Direcției Naționale Anticorupție de încuviințare a urmãririi penale a premierului. Ce încredere sã mai aibã cetãțenii de rând în oamenii politici? Mai crede cineva cã toți suntem egali în fața legii? Cred cã nu.
 
Mai grav este cã și președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat, ieri, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, cã ceea ce s-a întâmplat în Parlament în cazul Ponta demonstreazã cã „legea nu este egalã pentru toți“. Dacã șefa Curții Supreme a României - omul care mânâncã justiție pe pâine -, crede cã „legea nu este egalã pentru toți“, e groasã treaba. Singurii care au ieșit „pe plus“ din toatã treaba asta sunt chiar procurorii Anticorupție.
 
Cetãțenii au rãmas cu urmãtoarea impresie: DNA a vrut sã-l cerceteze pe însuși Victor Viorel Ponta, premierul României, șeful celui mai mare partid din țarã, însã ancheta a fost pusã pe butuci de niște politicieni, colegi într-o oarecare mãsurã cu Ponta. Chiar dacã, în urma cercetãrilor specifice, Jean-Nicolae Uncheșelu ar fi ajuns la concluzia cã faptele reținute în sarcina lui premierului nu se confirmã, Victor Ponta putea sã spunã cã a fost victima sistemului, cã el s-a conformat legilor țãrii pe care o conduce, cã este un român de rând care nu se ascunde de brațul legii sub fusta imunitãții. Oricum, cu tot acest scandal, parcã ne-am mai distrat puțin. Sau ne-a fost distrasã atenția de la alte probleme mult mai importante pentru noi și pentru urmașii urmașilor noștri.
 
Nu ar fi mai bine ca aleșii sã fie „internați“, preventiv, înainte de orice candidaturã, într-un centru special destinat „extirpãrii“ apucãturilor ilegale?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii