Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Factura la întreţinere şi mielul de Paşte

ro

17 Mar, 2012 02:49 1763 Marime text
nicoleta-baciu.jpgCu o lună înaintea sărbătorilor pascale românii au început să-şi facă economii pentru masa de sărbătoare, care potrivit socotelilor va fi mai scumpă ca cea de anul trecut. Vedeta Paştelui - mielul deghizat în ciorbă, drob ori friptură, va ajunge şi la 25 de lei kilogramul, spun crescătorii de ovine. La acestea mai adăugăm ouăle roşii, care deja au ajuns la un leu bucata, ridichile şi ceapa verde. Să nu uităm de pasca şi cozonacul care nu trebuie să lipsească nici ele de pe masa de Paşte. Nimic de zis, e un meniu tradiţional, pe care fiecare dintre noi îl respectă, total sau parţial, fie şi numai din motive de tradiţie. De obicei, românul mănâncă miel în prima şi a doua zi de paşte. Următorul miel îl cumpără anul viitor, o dată cu „Hristos a înviat!". În restul anului, în farfurii poposesc doar carnea de pui, cea de porc şi, din când în când, şi cea de vită. La preţurile care se anunţă la carnea de miel, se pare că la masa de Paşte din acest an vom fi nevoiţi să ne mulţumim tot cu pui şi porc, nu de alta, dar nu ne vor rămâne bani nici măcar pentru ouă roşii. Şi pentru că Paştele bate la uşă, cum spuneam mai sus, majoritatea constănţenilor cu venituri modeste au început deja să-şi facă economii pentru sărbători. Dar, colac peste pupăză, factura la căldură şi la apa caldă pentru luna februarie se anunţă a fi, ca de altfel ca şi în lunile precedente, una uriaşă. RADET Constanţa îi va lăsa lefteri pe mulţi dintre constănţenii care vor trece pe la casieria Asociaţiei de proprietari. Îţi vine să crezi că autorităţile locale ne-au pregătit un Paşte pe care cei mai mulţi dintre noi îl vom face cu trei ouă roşii şi două bucăţi de carne de pui?! Aşadar, unii dintre români vor pune pe masa de sărbătoare ce le-a mai rămas prin cămări, alţii vor tăia ultimii pui din bătătură, care vor înlocui mielul, iar cei din a treia categorie, zicem noi cu ceva gologani prin buzunare, vor pleca să ciocnească ouăle roşii undeva prin Bulgaria, Grecia sau Turcia, ca să uite de facturile pe care le-au plătit iarna trecută.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii