Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Este mijlocul verii, iar Constanţa duce o lipsă crasă de activităţi de recreere

ro

22 Jul, 2019 00:00 2121 Marime text
Concerte în aer liber, teatru de vară, sporturi de vară sau activităţi în aer liber – cam acesta ar trebui să fie programul unui locuitor din municipiul Constanţa, pentru a se simţi parte a unui oraş-port turistic, cu o plajă superbă, reabilitată pe fonduri europene.

Oraşul, an de an, se aglomerează cu turişti care stau ba la hotel, ba în gazde la constănţenii primitori. Dau sute de lei pe o noapte de cazare, iar
aceştia se mulţumesc cu plaja aglomerată, şezlongul încins şi vocea unui tânăr care urlă cu porumbul în braţe. Cu toţii îl ştim.
Totuşi, constănţeanul este sătul de mare. Poate merge oricând – după muncă, înainte de muncă, în weekend etc. Dar are nevoie şi de alte activităţi. Teatru de vară nu mai avem. Îmi amintesc când eram mică şi erau piese de teatru, jucate de marii actori ai României. Acolo mi-i amintesc pe Stela Popescu sau pe Florin Piersic. Dar era o reală plăcere să râd la glume pe care poate nu înţelegeam la o vârstă fragedă. Dar mergeam cu familia acolo. Apoi poate mai prindeam câte un concert în aer liber, organizat de nu ştiu ce firmă de alcool pe plajă la Modern sau în Portul Tomis. O reală plăcere, din nou, căci în aglomeraţia aia de oameni ne regăseam cu prieteni vechi, cu foşti colegi de muncă, ne împrieteneam cu oameni noi şi plecam în gaşcă pe jos până acasă, în răcoarea nopţii după o zi toridă.
Apoi mai erau sporturile de vară. Volei, handbal, fotbal, dar pe plajă. Dacă nu loveai pe cineva pe plajă cu mingea şi te înjura de mama focului, parcă nu era o vară completă. Sau când te stropea mingea în apă şi te strâmbeai din toate încheieturile. Era un sport plăcut, o mişcare bine meritată după o săptămână la serviciu. Acum, singurul sport este să te ţină bateria când te joci pe telefon la plajă cu capul ascuns sub o pălărie ultradimensionată sau sub un prosop umed.

În prezent, sunt festivaluri cu mâncare în centrul Constanţei, dar nu pentru toate buzunarele. Asta pentru că cei care deţin acele rulote de preparate au preţuri medii şi ridicate. Concertele în aer liber sunt din an în paşte, teatrul de vară... încă în aşteptare.
Constănţenilor le rămâne o plimbare scurtă în singurul parc de dimensiuni acceptabile din municipiu – Tăbăcărie. Şi cam atât.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii