Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ziua României, sărbătorită online în acest an

ro

30 Nov, 2020 00:00 2862 Marime text

Pandemia de coronavirus a schimbat în acest an cam toate lucrurile cu care eram obișnuiți. Și parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf a avut de suferit.
 
Ceremonia oficială de 1 Decembrie, din Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, nu va avea public în acest an! Românii vor putea vedea parada online, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.
 
 La ceremonie vor participa aproximativ 150 de militari.
 
Potrivit MapN, pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune.
 
Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai armatei vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului național vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.
 
La Constanța, Forțele Navale Române celebrează Ziua Națională prin scurte ceremonii organizate la bordul navelor militare, în cadrul cărora marinarii vor ridica Marele Pavoaz, în acordurile Imnului Național.
 
Totodată, vor avea loc eremonii militare restrânse de depunere coroane de flori, la Constanța, la Monumentul Eroilor căzuți din Primul Război Mondial din Cimitirul Central, la Brăila, în Piața Independenței, și la Tulcea, în Piața Tricolorului, toate fiind planificate a se desfășura în intervalul orar 12.00-12.30, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii și infectării cu virusul SARS CoV-2.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii