Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Voi nu obosiţi niciodată să strigaţi „Hai, Farul!“?

ro

26 Oct, 2015 00:00 2373 Marime text


„Suferind scriem jurnalul fericirii“. Banner, afişat de galeria Farului, sâmbătă, la meciul de la Constanţa cu Oţelul Galaţi. De suporteri se pot spune multe, dar nu şi că duc lipsă de inventivitate coregrafică şi de inspiraţie în ce priveşte mesajele de la meciuri. Oricum, când ai o muză precum FC Farul, e uşor să fii poet.

Suporterii Farului nu au încetat niciodată să creadă, să sprijine şi să strige până rămân fără glas pentru FC Farul. Şi în cele mai dificile momente din existenţa grupării constănţene, când, vorba unui fost preşedinte al clubului, „Farul“ devenise un cuvânt atât de fragil, încât, dacă-l rosteai puţin mai tare, risca să dispară, fanii adevăraţi nu au dat bir cu fugiţii şi nu au căzut în patima indiferenţei, precum mulţi din Constanţa. Au suferit, pentru ca apoi să scrie, cu litere alb-albastre, jurnalul fericirii. Dacă Farul încă există, indiscutabil, e şi marele merit al suporterilor, a căror strădanie a arătat că, dacă o echipă e atât de iubită, merită să rămână în viaţă şi să-şi scrie în continuare istoria.
 
În fiecare fan al „marinarilor“ sălăşluieşte un director de marketing. Cu mânecile suflecate până la cot, fanii se implică în tot ce înseamnă promovarea echipei. Fac acţiuni de anunţare a meciurilor, bat oraşul în lung şi-n lat cu maşini strânse în coloană, amplasează afişe în centrele comerciale, editează programe de meci, vin la stadion şi-i încurajează pe jucători şi duc o înflăcărată campanie pe Facebook, pentru a repopula tribunele arenei din strada Primăverii. Ca să nu mai spunem de prezenţa la meciuri, inclusiv la cele din deplasare. Stindardul şi culorile Farului au ajuns inclusiv la Pojorâta, la poalele masivului Giumalău. Sigur, actuala asistenţă de pe stadionul „Farul“ e încă departe de cea din vremurile de glorie, dar, pas cu pas, sunt şanse ca situaţia să se schimbe în bine.
 
Voi nu obosiţi niciodată să strigaţi „Hai, Farul!“? Aceasta e întrebarea retorică pe care o ridică, firesc, acţiunile fanilor. Suporterii sunt optimişti incurabili, cu atât mai mult acum, când „marinarii“ au o oportunitate importantă de a reveni, în sfârşit, pe prima scenă a fotbalului românesc. Fanii văd că Farul şi-a făcut echipă (care, sâmbătă, a legat trei victorii), iar culoarul către Liga 1 e unul favorabil, astfel că scandările şi sloganurile lor se aud cu tot mai mare forţă. Neobosiţi, fanii îşi fac din plin datoria, dar, pentru ca cercul să se închidă, fericit, e nevoie de mult mai mult. Echipa se află în lupta pentru promovare, dar asupra clubului, care e în insolvenţă de mai mulţi ani, pluteşte din nou ameninţarea falimentului, în urma solicitărilor mai multor foşti jucători, care-şi cer banii. Problemele financiare de la club le-a invocat şi antrenorul Constantin Gache, la conferinţa de presă de după victoria cu Oţelul Galaţi. Se anunţă o iarnă grea la Farul şi ar fi păcat ca omătul să acopere, definitiv, fără putinţă de deszăpezire, o emblemă la care mulţi se închină ca la o icoană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii