Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Veşti bune pentru părinţi! Senatorii au adoptat un proiect de lege care vine în ajutorul celor ce au copii mai mici de 12 ani

ro

04 Jul, 2019 00:00 2062 Marime text

Veşti bune pentru părinţi. Senatorii au adoptat ieri un proiect de lege care prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Potrivit acestui proiect legislativ, părinţii vor beneficia de acordarea unor zile libere pentru supravegherea copiilor, în cazul în care se decide închiderea temporară a unităţilor de învăţământ, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

Mai exact, persoanele au dreptul la zile libere plătite, pe toată perioada în care autorităţile competente decretează închiderea unităţilor de învăţământ respective.

De acest proiect beneficiază părinţii ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistraţi în cadrul unei unităţi de învăţământ, precum şi părinţii copiilor cu dizabilităţi înregistraţi în cadrul unei unităţi de învăţământ.

Pentru a beneficia de aceste zile libere, unul dintre părinţi sau tutorele legal trebuie să depună la angajator o declaraţie pe propria răspundere, semnată de către ambii părinţi, cu excepţia familiilor monoparentale.

Măsura vine ca urmare a problemelor create în ultimii ani de condiţiile meteo extreme din ţara noastră şi din cauza cărora s-a decis de mai multe ori închiderea şcolilor sau grădiniţelor. Chiar dacă micuţii s-au arătat încântaţi de o mică vacanţă, mai ales că astfel de situaţii erau mai întâlnite iarna şi putea profita de o repriză de săniuş sau bătaie cu bulgări, pentru părinţi de multe ori decizia autorităţilor era una care le dădea multe bătăi de cap.

Nu toţi puteau să îşi ia zile libere de la serviciu şi problema mare era că nu aveau cu cine îşi lăsa micuţii în siguranţă.

Dacă acest proiect legislativ va ajunge să fie promulgat, va fi o portiţă de salvare pentru părinţii care vor să îşi ştie micuţii în siguranţă atunci când nu sunt la şcoală sau la grădiniţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii