Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Valul 4 plutește în aer. Suntem pregătiți să facem față unui nou val de stres și tensiune?!

ro

16 Sep, 2021 00:00 3206 Marime text

 
 
 
 Râdem , glumim, însă....se pare că valul patru de coronavirus plutește în aer. E iminent, din ce se spune.
 
Premierul Florin Cîţu a declarat la Constanţa că autorităţile nu doar că sunt pregătite de valul 4, ci sunt pregătite să depăşească pandemia de coronavirus.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat România se află în valul patru al pandemiei de COVID-19 şi efectele acestuia depind direct de gradul de vaccinare. Iohannis apreciază că România “este într-o situaţie bună în ceea ce priveşte capacitatea de a asigura vaccinarea pentru toţi cei care îşi doresc să se vaccineze”.
 
Dar ...marea întrebare ..este dacă noi, oamenii, suntem pregătiți să facem față unui noi val de stres și tensiune? 
 
Răspândirea infectării cu noul coronavirus, SARS-CoV-2 și afecțiunea generată de acesta, COVID-19, au dus la schimbări serioase în viața noastră de zi cu zi, mai ales de cand STĂM ACASĂ. Primul lucru pe care trebuie să îl știm, spun specialiștii, este că frica e normală  în acest context al pandemiei pe care îl experimentăm cu toții.
 
Este recomandat: să ne păstram calmul, să gândim rațional orice acțiune, înainte de a o întreprinde, să acceptăm că trecem printr-o situație pe care nu o putem controla, să ne stabilim o rutină zilnică, daca stăm acasă, să ne informam din surse sigure, să limitam expunerea la mass-media, să ne acordam timp, în fiecare zi, pentru relaxare sau meditație (băi prelungite, muzică, sport, yoga). Îngrijorarea părinților se transmite de cele mai multe ori și copiilor, iar aceștia tind să reacționeze mimetic, așa cum văd în jurul lor. Daca își văd părinții calmi și încrezători, acest lucru se vă răsfrânge și asupra lor, spune medicover.
 
Nevoile de îngrijire legate de sănătatea mintală cresc în ritm alert, odată cu expandarea nesiguranței și a incertitudinilor legate de evoluția pandemiei de Covid-19.
 
Puternic generatoare de stres și anxietate, ca orice situație pe care o resimțim ca fiind incontrolabilă, contextul actual de viată ne pune în fața unor provocări uriașe de adaptare.
 
Valul 4 al pandemiei va fi probabil cel mai intens de până acum, din cauza contagiozității sporite a tulpinei Delta, dar pandemia nu se va sfârși de azi pe mâine, spune Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
 
Studiile arată că mai devreme sau mai târziu vom reuși să depășim acest moment, însă nu va fi la fel peste tot: în timp ce în unele state nu se vor mai înregistra decât focare izolate, altele se vor confrunta cu epidemia pe termen lung. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii