Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Val de tragedii la Constanţa. Să fie efectul „Super Lunii“ sau doar o coincidenţă?

ro

03 Feb, 2018 00:00 2882 Marime text
La sfârşitul lunii ianuarie, am fost martorii unui fenomen astronomic extrem de rar. Mai exact, pe 31 ianuarie s-au petrecut simultan trei fenomene cosmice: apariţia unei luni albastre, o eclipsă de lună şi un perigeu lunar. Potrivit specialiştilor, eclipsa lunii albastre este un fenomen ce a avut loc ultima dată pe 31 mai 1866.
 
Pe de altă parte, există o serie de legende care susţin că luna plină scoate la suprafaţă tot ce este mai rău în comportamentul uman. De altfel, multe persoane cred că luna plină este de vină pentru sinucideri, crime şi accidente rutiere. Cu toate acestea, specialiştii nu au găsit un fundament pentru această teorie.
 
Ca o coincidenţă, în zilele anterioare şi ulterioare celor trei fenomene astronomice, la Constanţa au avut loc mai multe evenimente tragice, care ar putea să ne dea un pic de gândit.
 
O femeie din Castelu a plecat de acasă, spunându-le rudelor că merge până la farmacie, dar a sfârşit înecată în valurile mării. Disperate, rudele au făcut apel la ajutorul prietenilor de pe Facebook, în speranţa că vor reuşi să îi dea de urmă.
 
Câteva ore mai târziu, o descoperire macabră avea să fie făcută în camera unui hotel din municipiul Constanţa. O femeie de 50 de ani, din Galaţi, mamă a unei fetiţe de numai câteva luni, şi-ar fi pus capăt zilelor. Şi în acest caz, rudele au apelat la grupul de prieteni virtuali pentru a-i da de urmă înainte de a fi prea târziu.
 
La un interval destul de scurt, un alt eveniment tragic a avut loc pe DN 22 Constanţa - Tulcea, la ieşire din localitatea Ovidiu. Un bărbat din judeţul Tulcea, care tocmai ce îşi cumpărase o maşină la mâna a doua, a coborât să verifice o problemă apărută la autoturism şi a fost spulberat de un şofer care nu l-a văzut la timp. Tulceanul a fost ucis pe loc chiar sub ochii soţiei.
 
A doua zi, şirul evenimentelor tragice a continuat cu descoperirea unui cadavru în mare, în zona Plajei Modern. De data aceasta, victima, o femeie, nu a putut fi identificată, neavând documente asupra ei.
 
Să fie doar o coincidenţă că acest val de tragedii s-au petrecut într-un timp relativ scurt la Constanţa sau să aibă o legătură cu recentul fenomen astronomic? Cert este că, în cazul a două dintre victime, depresia pare să-şi fi pus amprenta asupra deciziei de a încheia socotelile cu viaţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii