Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial V-aţi lăsa copiii aici? Parcul Arheologic zici că-i curtea de vădană de la Km 0. Cine amendează Primăria?

ro

19 Aug, 2016 00:00 2367 Marime text
 

Parcul de la Primăria municipiului Constanţa, denumit pompos Parcul Arheologic, arată ca un teren viran aflat în proprietatea unor bătrâni neputincioşi.
 
Mai pe româneşte, sau, mai bine-zis, precum ograda unei vădane rămase fără bărbatul care a murit demult pe Frontul de Est. Adică: plină de buruieni, de câini vagabonzi, de vagabonzi pripăşiţi cu sticla de plastic cu ceva lichid pe fund găsită cine ştie pe unde, de tot felul de insecte şi indivizi dubioşi.
Cu alei neîngrijite şi cu buruienile mai mari ca omul. Da, nu am greşit şi aţi citit bine, de nu le-aţi văzut: mai mari ca omul.
 
În afară de asta, pretutindeni eşti întâmpinat de tot felul de hidoşenii ieşite ca nişte sperietori din peisajul halucinant în care te afli.
Pietroaie care nu mai seamănă cu nimic din ce ar fi fost arheologie, conducte de toate soiurile, cabluri electrice, ruine ce te duc cu gândul la filmele horror. 
 
Culmea! Chiar în centrul municipiului reşedinţă de judeţ. Chiar lângă cele mai importante instituţii ale judeţului şi municipiului Constanţa.
Chiar la Kilometrul 0 al Constanţei. În buricul municipiului.
De-ţi vine să întrebi cu năduf şi cu arţagul specific unei astfel de situaţii: domnule primar, domnule prefect, domnule preşedinte de judeţ! Domnilor cu funcţii de vice de toate felurile!
V-aţi lăsa copiii în parcul pe lângă care treceţi zilnic spre serviciu?
V-aţi lăsa soţiile să treacă mai pe înserat prin parcul lângă care lucraţi graţie voturilor noastre?
 
Aş vrea să fac ceva pentru neputinţa sau lipsa dvs. de interes. Dar nu pot face decât atât: vă reamintesc că există o hotărâre de Consiliu Local Municipal Constanţa prin care sunteţi obligaţi să identificaţi imobilele (teren şi/sau construcţie) neîngrijite de pe raza municipiului Constanţa.
Și că de asta sunt împuterniciţi angajaţii Direcţiei Poliţia Locală din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa.
Și că ar trebui să fiţi somaţi să efectuaţi lucrări de întreţinere necesare şi să menţineţi imobilul în stare de îngrijire.
 
Iar pentru cel ce nu face asta, se dispun măsuri coercitive.
Ori asta este doar pentru plătitorii de taxe şi impozite?
Pentru cei ce v-au ales sau care nu v-au ales?
Ori Primăria, mă refer la cei ce conduc instituţia, se încadrează în categoria celor care se exceptează de la aşa ceva?

Citeşte şi Editorial - Să-l regret pe Mazăre?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii