Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Un alt strigăt pentru Spitalul Judeţean!

ro

16 May, 2017 00:00 2495 Marime text
Am văzut şi eu, ca mulţi oameni, postarea unui fost ministru al Sănătăţii pe o reţea de socializare referitoare la starea jalnică în care se află spitalul nostru judeţean. „Jalnic“ e un cuvânt prea blând totuşi.
 
Domnul fost ministru readucea în atenţie modul îndoielnic în care unitatea a fost condusă în ultimii ani de ex-managerul condamnat în primă instanţă la 13 ani de detenţie tocmai pentru modul în care a cârmuit instituţia. De asemenea, domnul fost ministru era surprins, într-o anumită măsură, de starea în care se afla unitatea la una dintre vizitele sale, în ciuda investiţiilor care ar fi fost făcute în beneficiul spitalului chiar de către minister.
 
Păi nu a vuit presa locală (neafiliată) de abuzurile din spital ani la rând? Nu făceau colegii de breaslă reportaje „undercover“ despre situaţia reală - şi le făceau degeaba, căci, undeva pe drumul spre mediatizare şi diseminare a informaţiilor, materialele intrau în stand-by pe perioadă nedeterminată? Nu am scris de atâtea ori despre gândaci, condiţii precare de igienă, externalizarea serviciilor şi câte şi mai câte?
 
Renovarea Secţiei de Pediatrie nu s-a făcut în urma protestelor părinţilor?
Acum suntem surprinşi? Acum suntem indignaţi? Acum ne întrebăm unde s-or fi dus investiţiile? Acum suntem îngroziţi de cum arată secţiile? Pe bune?
 
Dar noi, care, de ani buni, ne luptăm să nu cădem pradă bolilor, căci nu ştim dacă mai ieşim vii din Judeţean? Dar noi, care luăm drumul Bucureştilor, avem, n-avem bani, să ne asigurăm o minimă şansă la viaţă? Dar noi, care ne rugăm pe Facebook de oricine care ne-ar putea da orice informaţie despre rudele bolnave internate şi operate, anul trecut, la momentul celebrei carantine? Dar noi, care nu mai avem la ce medici să ne tratăm, căci fug toţi de Judeţean în mediul privat, „graţie“ condiţiilor pe care primul le oferă?
 
Noi ce să mai zicem? Cui să mai zicem? Cât să mai zicem, pentru a fi siguri că ne aude şi pe noi cineva? Nu mă înţelegeţi greşit, nu am nimic cu fostul ministru, chiar înţeleg că este unul dintre puţinii care chiar s-au arătat interesaţi de situaţia reală din spitale. Doar profit de postarea sa, să mai strig o dată, din adâncul sufletului, despre situaţia disperată de la Constanţa. Poate de data asta ne aude cineva.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii