Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Tit ar vrea să ne „gazeze“ şi pe Facebook!

ro

27 Sep, 2018 00:00 2350 Marime text
Senatorul PSD de Constanţa Tit Liviu Brăiloiu i-a cerut ministrului de Interne, Carmen Dan, să caute o soluţie legală pentru a controla Facebook.
 
După ce i-a calificat pe jurnalişti „ciobani“, a jignit şi a îmbrâncit mai mulţi colegi parlamentari şi a făcut semne obscene pe holurile Casei Poporului, Tit vrea să ne pună botniţă pe Facebook. Având în vedere background-ul stimabilului, pot lesne să înţeleg că, după logica lui, putem fi nepoliticoşi şi mitocani doar în viaţa reală, nu însă şi în mediul virtual.
 
Eh, în susţinerea găselniţei sale, senatorul a motivat că are indicii că au existat 140.000 de conturi de Facebook fără identitate reală, care au incitat la ură şi au exprimat ameninţări, în timp ce Parlamentul lucrează la tot felul de legislaţii referitoare la combaterea terorismului, la spălarea banilor.
 
Fost prefect de Constanţa, mai nou preşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi siguranţă naţională din Senat, Brăiloiu pare să prefere jumătăţile de măsură, inclusiv în materie de libertate de exprimare. În plus, nu cred să fi lecturat Codul Penal, astfel s-ar fi prins că orice tip de ameninţare făcută chiar şi pe reţelele sociale este reglementată. Apropo, se aplică şi dacă ai imunitate!
 
Cu alte cuvinte, domnul senator, dacă se simte hărţuit, jignit sau ameninţat nu are decât să formuleze o plângere şi s-o trimită instanţei judecătoreşti spre competentă soluţionare. Simplu. Atât de simplu.
 
Să ne scuze domnu’ senator, dar dacă tot îşi doreşte să ne controleze opiniile, să nu uite că şi pentru noi, muritorii de rând, punctajele lor de la partid sunt tot „vorbe de dulce“, adevărate bombe nucleare la adresa bunului-simţ.
 
Vă arunc mănuşa, domnule senator! Cu prima ocazie când voi da ochii cu dvs., probabil în următoarea campanie electorală (sic!), o să vă testez live rezistenţa la… liberă exprimare, direct, transparent, asumat, nu pe net, din spatele unei tastaturi! 
 
Citesc totuşi că s-ar putea să aveţi noroc şi să scăpaţi... dacă este adevărat că în 2020 vi se pregăteşte o candidatură la Giurgiu!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii