Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Târgul de Crăciun din Piaţa Ovidiu. Tarabe, nişte maşinuţe şi o grămadă de nisip. Căreia nimeni nu îi vede rostul

ro

03 Dec, 2018 00:00 2548 Marime text
Constănţenii care au cutezat să treacă pe frigul de sâmbătă seara prin Târgul de Crăciun, organizat în Piaţa Ovidiu, au avut parte de o dezamăgire totală.
Şi este normal, având în vedere ce au văzut acolo: câteva tarabe, un carusel, căluţi, o perdea de lumini şi beculeţele tradiţionale.
Nemulţumirea celor care se plimbau acolo era clară: manelele mai lipseau.
În rest, orice, numai târg de Crăciun nu era.
Nu era acel aer de sărbătoare de iarnă care să-ţi încânte privirea, nu erau căsuţele comercianţilor, nu era un brad tradiţional în afară de cel din luminiţe.
Ba, peste toate astea, în mijlocul Pieţei Ovidiu mai era şi o grămadă de nisip, căreia nimeni nu îi vedea rostul.
Fiecare credea ce voia despre grămada aia: ba ca ar urma să se arunce prin piaţă, să nu se formeze gheţuş, ba că ar fi fost adusă ca să se pună în ea crengi de copaci cu haine pentru săraci, ba că ar urma să devină un mic derdeluş pentru cei mai puţin curajoşi.
Constănţenii mai speră să vadă un adevărat Târg de Crăciun, nu un bâlci.
Şi speră, mai ales, că încă nu a fost deschis oficial.
Pentru că ei nu cred că asta a fost viziunea specialiştilor despre un astfel de eveniment care are loc o dată la un an şi este aşteptat de toată lumea, dar mai ales de copii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii