Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Suntem prea mici pentru a schimba ceva?

ro

26 Jul, 2021 00:00 3759 Marime text

 
  • V-ați gândit vreodată că sunteți prea mic pentru a schimba ceva? Că este imposibil să ajutați pe toată lumea?

Am avut de curând o discuție despre lipsurile din sistemul românesc. Despre cum ar trebui noi ca tineri să fim o generație de schimbă-lume. Despre cum putem noi să învingem un sistem corupt, bazat pe nepotisme.

Mi-a fost adresată următoarea întrebare: TU ce faci pentru a schimba ceva?

Am ajuns la vârsta sau maturitatea necesară la care înțeleg că este inutil să te lupți cu morile de vânt. Așa că fac ceea ce ține de mine.

„Cred că scopul vieții este să fii de folos, să fii responsabil, să fii plin de compasiune. Mai presus de orice, scopul vieții este acela de a-ți aduce contribuția: de a conta, de a reprezenta ceva, de a lăsa în urma ta o lume mai bună pentru ca ceilalți să știe că ai trăit''-Leo C. Rosten.

Scopul trebuie să se simtă ca ceva mai mare decât noi. Pentru unii este spiritualitatea, pentru alții familia sau un proiect personal. Părerea mea este că te poți simți bine contribuind la făurirea unei lumi mai bune. Energia pozitivă aduce și mai multă energie pozitivă.

V-ați gândit vreodată că sunteți prea mic pentru a schimba ceva? Că este imposibil să ajutați pe toată lumea? Aceste gânduri nu trebuie să vă descurajeze. Puteți schimba lumea cu pași mici, zi de zi!

Oferiți o masă unui vecin bătrân sau sărac. Sunați un prieten. Petreceți mai mult timp cu cei dragi. Dăruiți o jucărie sau o carte cu povești unui copil. Faceți pe cineva să zâmbească. Un compliment sincer, o îmbrățișare, un mesaj în care să vă exprimați recunoștința sau aprecierea pot face minuni.

Donați-vă hainele și obiectele de care nu mai aveți nevoie. Știu, uneori ne atașăm de posesiunile materiale. Dar cineva poate fi foarte fericit să primească acea bluză uitată în șifonier, pe care nu ați mai purtat-o de doi ani.

Oceanul este format din picături. Să nu uităm că facem parte dintr-un tot. Am auzit de multe ori ideea „vreau tot ce e mai bun pentru mine și familia mea''. Nu e nimic greșit în asta, însă pentru a face o schimbare e necesar să privim mai departe. Să ieșim din curtea noastră și să îl întrebăm și pe vecinul dacă are nevoie de o mână de ajutor.

„Nu ai cât ai, ci ai cât dai. Și nu dai din ce ai, ci dai din ce ești!''- Arsenie Papacioc
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii