Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial SSC Farul Constanţa, un bebeluş care creşte frumos

ro

26 Aug, 2016 00:00 4762 Marime text
 

Am dat, zilele trecute, peste o ştire care mi-a atras atenţia. O echipă de fotbal din România urmează să primească vizita unei formaţii de top, iar organizatorii au hotărât să mărească preţul biletelor. Nimic neobişnuit până acum, se practică peste tot o asemenea metodă, când joci acasă cu o echipă mare, pe care lumea se îmbulzeşte să o vadă. În plus, ca o facilitate, cu biletul de la acest meci spectatorii vor putea intra gratuit la următoarea partidă de pe teren propriu susţinută de gazde.
 
Toate bune şi frumoase până aici, numai că gurile rele vorbesc că decizia organizatorilor meciului ascunde şi altceva, mărirea preţului tichetelor fiind de fapt o încercare de a-şi spori şansele la obţinerea unui rezultat pozitiv. Cum? Întrucât, la precedentele partide cu formaţia care îi vizitează acum, propriii spectatori ţinuseră cu respectiva echipă, nu cu gazdele, şefii clubului organizator au decis să crească preţul biletelor, doar-doar vor veni mai puţini spectatori, iar oaspeţii nu se vor mai simţi ca acasă!
 
Că o fi aşa, că nu o fi, asta nu mai ştiu, dar zvonurile de la acest meci m-au dus cu gândul la situaţia fotbalistică specială de la Constanţa, mai precis la echipa înfiinţată de fanii FC Farul, Suporter Spirit Club Farul Constanţa. Aceasta a pornit de jos, de la Liga a IV-a, încercând să ducă mai departe spiritul farist, în caz că FC Farul dispare în această toamnă. Câtă diferenţă însă între modul în care se priveşte fotbalul la echipa de care vă vorbeam mai sus, cea cu biletele, şi SSC Farul!
 
Formaţia constănţeană trăieşte în momentul de faţă din entuziasmul fanilor, al mai multor foşti jucători şi antrenori ai FC Farul (care contribuie cu bani) şi al câtorva sponsori care s-au alăturat. Pe când alţii cresc preţul biletelor, suporterii SSC Farul fac chetă la meciuri, aşa cum s-a întâmplat la partida cu Sparta Techirghiol. Pe când alţii încearcă să aibă succes prin orice metode, fie şi prin posibila îndepărtare a suporterilor, SSC Farul invită la meciurile proprii fostele glorii ale FC Farul, care vor da lovitura de start, dar se vor bucura şi de unele facilităţi, prin intermediul unor carduri.
 
SSC Farul e la un nivel inferior acum, abia s-a născut, e un bebeluş, dar modul în care priveşte fotbalul şi face fotbal e unul sănătos, curat şi transparent, care atrage. Şi ce poate fi mai frumos şi mai satisfăcător decât să ajungi sus după ce ai plecat de jos, să priveşti cum copilul îţi creşte sub ochi, înconjurat de toată dragostea şi afecţiunea ta?       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii