Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Situaţie ajunsă la limită în casele românilor

ro

19 Feb, 2016 00:00 2421 Marime text

Situaţie-limită în numeroase case din România în această săptămână, după ce niciun patriot nu a putut dormi liniştit frământându-se cui îi poartă cel mai tare sentimentul de duşmănie: şefilor poliţistului haios Marian Godină, care, de curând, a intrat în rândul scriitorilor cu operă tipărită, ANAF-ului sau Antenelor.
 
Pentru că aşa e românul, cu frică de Dumnezeu, el nu poate sta sau dormi liniştit dacă are dubii cu privire la ceva. Mai ales într-un caz atât de important, când nu se ştie pe cine trebuie să deteste mai din adâncul sufletului.
 
Povestea de-a dreptul nebuloasă începe dacă intri pe Facebook, apoi navighezi pe internet, apoi te uiţi la televizor şi te întrebi faţă de cine trebuie să îţi exprimi aversiunea mai tare. Pe comandanţii poliţistului Marian Godină, care a respectat legea şi şi-a pus toată Miliţia în cap? Pe ANAF, care a respectat strict legea, dar tot a fost pus la zid? Sau pe şefii Antenelor, care ies cu bine dintr-o încurcătură mai mare decât ei?
 
Nu cred că există internaut român care să nu fi auzit de Marian Godină. Este poliţistul care şi-a făcut, uşor-uşor, o imagine de povestitor, vrednic să facă ceva ce Poliţia Română nu a reuşit până în prezent, adică să îi facă pe români să râdă. După ce a devenit cunoscut peste tot, Marian Godină reprezintă simbolul caracterului a ceea ce este normal şi al bunului-simţ în ceea ce ar trebui să reprezinte legea. Dacă ar exista cât mai mulţi poliţişti, militari, funcţionari publici la fel de capabili precum Marian Godină, României i-ar fi cu mult mai bine.
 
După ce a scris despre un posibil abuz, urmat de trafic de influenţă, agentul a mai şi relatat cum un coleg al său ar fi fost certat de aceiaşi şefi pentru că a amendat un şofer, care, culmea, tocmai ducea un brad - drept cadou - la Poliţie. Poliţistul a povestit pe pagina sa de Facebook că a avut de pătimit pentru simplul fapt că şi-a făcut datoria şi a avut „tupeul“ de a trage pe dreapta o maşină în care se afla directoarea Crucii Roşii Braşov (totodată consilier PSD) şi a-i suspenda carnetul şoferului acesteia.
 
În cazul Antenelor vs. ANAF sau ANAF vs. Antene... şi preşedintele, şi premierul au recunoscut că legea a fost respectată şi că ANAF şi-a făcut treaba. Carevasăzică, admitem oficial, în faţa tuturor, că s-a întreprins o acţiune legală şi cunoaştem faptul că Antenele au fost avertizate de un an şi jumătate să-şi ia catrafusele şi să plece.
 
Probabil că, de azi înainte, nu veţi mai asista la un spectacol în direcţia Băneasa - Cotroceni - Victoria. Probabil că preşedintele devine un şef de stat vizionar, iar premierul se transformă în cel cu dragoste de patria-mamă. Îmi dă şi mie cineva o lămâie?
 
Ce concluzie putem trage noi din întâmplările recente relatate pe scurt? Că, în cazul în care încă vrei să mai respecţi legea în România, există riscul să fii inculpat într-un dosar ce are ca obiect prostia în formă continuată. Cred că ar trebui să spunem „Gata, începe vremea noastră, vremea generaţiei normale!“. O generaţie care vrea să locuiască într-o ţară cu legi făcute cu cap şi autorităţi capabile să le impună. Asta e România lucrului bine făcut!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii