Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Simona Halep pe locul trei, ca o picătură de apă într-un ocean al marii performanţe

ro

22 Feb, 2021 00:00 4358 Marime text
  • Campioana de la Australian Open 2021, Naomi Osaka, o va depăşi de luni pe Simona Halep în clasamentul WTA.
  • Jucătoarea din Constanţa se află de şapte ani neîntrerupţi în top 10 mondial.
  • Simona a ocupat timp de 64 de săptămâni locul întâi în lume. 
 
De luni, 22 februarie, Simona Halep va coborî o poziţie în clasamentul mondial, de pe locul doi pe trei, fiind depăşită de japoneza Naomi Osaka, după ce aceasta a câştigat Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
 
La întrecerea de la Antipozi, campioana din Constanţa s-a oprit în sferturi, fiind învinsă de Serena Williams. Simona face momentan un pas în spate, însă e unul mic de tot, aproape imperceptibil, care, după părerea mea, nu contează, ca o picătură de apă într-un ocean al marii performanţe şi al recordurilor pe care constănţeanca nu încetează să le stabilească în tenis de când a intrat în lumea bună a circuitului profesionist.
 
Recordurile sale nu sunt puţine şi cred că unele dintre ele merită reevidenţiate. Nu e deloc puţin lucru - e chiar fabulos - să fii neîncetat în top 10 WTA de şapte ani şi să ai 350 de săptămâni la rând între cele mai bune zece jucătoare ale lumii! În istoria tenisului, doar şapte campioane au mai multe săptămâni la rând în top 10 faţă de Simona Halep (Martina Navratilova, Chris Evert, Steffi Graf, Gabriela Sabatini, Pam Shriver, Arantxa Sanchez şi Hana Mandlikova). Însă, dintre jucătoarele aflate încă în activitate, campioana noastră are cea mai lungă perioadă de prezenţă fără întrerupere în primele zece.  
 
Simona a pătruns în top 10 WTA pe 27 ianuarie 2014, iar de atunci a tot urcat, ajungând inclusiv pe prima poziţie, pe care a stat timp de 64 de săptămâni, încheind de două ori sezonul pe locul întâi (în 2017 şi în 2019). Mai mult, campioana nu a ieşit deloc din top 10 de când a intrat în acest onorant clasament. Luni, când va coborî pe locul trei în lume, constănţeanca va pune capăt unei perioade de mai bine de un an de când se afla pe locul doi mondial.
 
De când a urcat pe firnamentul tenisului mondial, Simona a dat dovadă de o constanţă remarcabilă. În fiecare dintre ultimele şapte sezoane din circuit, ea nu a încheiat niciodată anul mai jos de locul cinci în ierarhia WTA. O singură jucătoare are o serie mai lungă de prezenţă neîntreruptă în top 5, Steffi Graf, cu 11 sezoane consecutive (1986-1996), faţă de cele şapte ale Simonei.
 
Cu două trofee de Grand Slam în palmares (Roland Garros şi Wimbledon) şi cu numeroase alte turnee de top câştigate, Simona Halep continuă să ne încânte şi cu meciuri şi victorii memorabile. 2021 a venit cu disputa de la Australian Open contra Ajlei Tomljanovic, în care Simona a avut o revenire de senzaţie, caracteristică ei, de la 2-5 la 7-5 în setul decisiv! Iar, având în vedere toate acestea, mai contează că va coborî în clasamentul WTA? De parcă locul trei nu ar fi o poziţie de top, la care unii nici nu visează... 
    
Citeşte şi:

Simona Halep, în coborâre în clasamentul WTA

Simona Halep nu a putut trece de Serena Williams la Australian Open
„S-a dovedit mai puternică în momentele cheie“


Simona Halep s-a calificat în turul trei la Australian Open, după o revenire de senzaţie în meciul cu Ajla Tomljanovic!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii