Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Secret mare. Ce-ar trebui să ştim şi nu ştim despre Decebal Făgădău. Şi nu numai

ro

11 Oct, 2016 00:00 5855 Marime text
Cu ceva timp în urmă a fost lansat site-ul Primăriei Constanţa, din care ar trebui să aflăm câte-n lună şi-n stele despre toate cele.
 
Noua înfăţişare a site-ului oficial al Primăriei municipiului Constanţa a costat peste 100.000 de lei, cu TVA cu tot, şi a fost realizată de SC Duk-Tech SRL Iaşi.
 
Asta după ce, chipurile, valoarea estimată a contractului, fără TVA, era de 129.166 de lei, iar în urma evaluării ofertelor depuse, oferta declarată câştigătoare a fost cea de mai sus, mai exact, de 76.050 de lei fără TVA.

Zicea într-un comunicat de presă, la data lansării, în jurul zilei de 1 august anul acesta, că noul site oferă facilităţi şi posibilităţi suplimentare precum: depunerea de sesizări online, sondaje de opinie, lista parcărilor rezidenţiale, lista operatorilor economici autorizaţi, plata amenzilor online etc.

Ce nu mai zicea în comunicat, dar înţelegeam noi: de aici încolo va fi o transparenţă totală.
Vom afla totul fără a mai suna să punem întrebări din nu ştiu câte surse, mai ales dacă tot exista sursa oficială: site-ul Primăriei.
Şi asta am crezut, în naivitatea noastră, şi mai abitir, după ce am văzut că acolo, sus, în stânga, există o fereastră - permanent deschisă - unde scrie, de atunci, mereu: „Agenda publică a conducerii”.
 
Vedeţi ce frumos scrie negru pe alb? Şi am crezut că vom afla mereu că acolo există ferestre pentru fiecare zi a lunii, ce face Decebal Făgădău - oficial, nu neoficial -, ce fac viceprimarii - oficial, nu neoficial -, ce fac alţii din conducerea Primăriei Constanţa - oficial, nu neoficial.
 
Dar, cum aţi citit dv. acolo, aşa ceva am citit şi noi. Adică un NIMIC continuu.
La un moment dat, am întrebat-o şi pe purtătoarea de cuvânt a Primăriei, pe Facebook, de ce nu este completată rubricuţa aceea din site-ul Primăriei.
A văzut imediat mesajul pe care i l-am lăsat.
De răspuns...
Şi astăzi, ca în fiecare zi, de altfel, acolo scrie:

„Nu există evenimente publice programate în această zi”. 

Cum, de altfel, nu a existat niciun eveniment de la 1 august, de când a fost dat în folosinţă site-ul de un miliard de lei vechi.
Ceea ce mă determină să cred că toate, dar absolut toate evenimentele sunt programate, acolo, la Primăria Constanţa, a nu fi publice.
Aşa o fi? Dacă este să ne luăm după fereastra aceea mereu deschisă, dar cu draperiile negre-netransparente, aşa este.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii