Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Se repartizează dividende. Nimeni de la stat nu renunță. Totul funcționează după logica prefectului din „Las Fierbinți“

ro

23 Mar, 2019 00:00 1886 Marime text

Anul financiar 2018 s-a încheiat. Cei mai mulți dintre șefi, dar și dintre cei ce au acțiuni își bat capul cu ce le intră în buzunare sub formă de dividende.
Fiecare consiliu de administrație propune Adunării Generale a Acționarilor repartizarea de dividende în urma stabilirii rezultatelor financiare și a profitului obținut.
Și de aici începe nebunia. Dacă societatea/compania este a statului, ne referim aici la ministere etc., care tot stat înseamnă, dividendele sunt mai mari.
Pentru a îndesa buzunarele celor ce sunt vremelnic pe aici. Nimeni nu lasă niciun sfanț.
Tot ce se poate ajunge în propriile buzunare, pentru că la anul nu se știe ce și cum va fi și, mai ales, dacă tot ei vor fi.
Și-atunci, trag totul pe turta lor.
Mai pe înțelesul tuturor: după ei, potopul.
Nimeni nu se gândește la investiții, nimeni nu se gândește la dezvoltare.
Cât sunt aici, totul li se cuvine.
Și să nu mai apuce nimeni nimic, doar ei.
Totul funcționează după logica și perceptele prefectului din „Las Fierbinți“ care îl ceartă pe primarul Vasile, despre care tot aude că a ciupit de acolo, de acolo: „Ce înseamnă asta? Ia, bă, cu amândouă mâinile! Umple sacul, ia tot, că vin ăilalți și iau aia dup’aia. Să nu mai rămână nimic de furat după noi! Acesta-i scopul nostru”.
După care, prefectul, sigur pe el: „Cine să te prindă, mă? Eu? Păi interesul meu și al nostru ca partid care e? Să te prind sau să te acopăr? Fură, bă, cât mai e de furat, dar și împarte. Ia tu, ca să-mi dai mie, că trebuie să dau și eu la alții și tot așa, ca să ajungă la toata lumea. Din ce-mi dai tu mie, eu dau mai departe”.
Ei bine, cam așa și cu dividendele. Nu pentru dezvoltare, ci pentru cât este nevoie la fiecare-n buzunare.
Vă sună cunoscut?
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii