Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Se anunţă vreme rea. Vor fi luate prin surprindere autorităţile?

ro

06 Feb, 2020 00:00 2677 Marime text

Meteorologii din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis ieri mai multe coduri de vreme rea. Tot ieri, prefectul judeţului Constanţa a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde au fost prezenţi reprezentanţii tuturor instituţiilor abilitate şi angrenate pentru intervenţia promptă.
 
Dacă „urgia albă” se va aşterne peste Dobrogea, vor fi oare pregătite autorităţile?
 
Administratorul special al RAJDP Constanţa, Lucian Lungoci, a dat asigurări că sunt stocuri suficiente de material antiderapant (8.400 tone), 50 de utilaje pregătite şi două şenilate care pot acţiona în cazuri de forţă majoră, în locuri greu accesibile. Cei de la DRDP Constanţa s-au pregătit cu 14 freze, 67 de utilaje, 3.177 tone de sare, iar dispeceratul este la datorie 24 din 24. De asemenea, pentru o parte de autostrăzi, autorităţile sunt pregătite cu 35 de utilaje şi aproape 3.000 tone de sare.

La cererea DRDP Constanţa, a fost propusă măsura ca toate vehiculele de mare tonaj (masă totală peste 7,5 tone) să nu circule pe drumurile naţionale din judeţ, ca urmare a evenimentelor nefericite din anii trecuţi, atunci când TIR-urile au blocat circulaţia pe multe şosele importante. În cadrul CJSU, s-a luat hotărârea ca măsura să fie implementată doar dacă situaţia o va impune.
 
Totodată, Primăria Municipiului Constanţa a convocat încă de miercuri dimineaţă Comandamentul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi este gata să intervină cu utilaje pentru deszăpezirea oraşului dacă situaţia o va impune.

Potrivit Primăriei, nouă autospeciale cu sărăriţe au fost poziţionate ieri-noapte în mai multe locaţii din oraş. În funcţie de evoluţia vremii, mai sunt pregătite, în aşteptare, încă 22 de autospeciale cu lamă, precum şi freze de mici dimensiuni, ATV-uri cu sărăriţe şi plug pentru arterele înguste şi trotuare.
 
Cetăţenilor le este recomandat, pe perioada de aplicare a codurilor de vreme severă, să evite, pe cât posibil, deplasarea în timpul avertizării meteorologice. Se anunţă viscol şi ninsoare, care vor duce la o scădere drastică a vizibilităţii; să îşi ia toate măsurile de precauţie, în cazul în care vor porni la drum: alimentare cu carburant, verificarea pneurilor şi a sistemului de încălzire, autovehiculul să fie echipat cu material antiderapant, lopată; să urmărească buletinele meteo cu atenţie; să parcheze maşinile la distanţă suficient de mare faţă de stâlpii de electricitate şi de copaci.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii