Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Scăderea galopantă a cazurilor Covid sau „te arzi o dată, sufli și-n iaurt!“

ro

24 Jun, 2021 00:00 3547 Marime text

De câteva zile, observ o scădere galopantă a cazuriulor Covid înregistrată în toate județele, nu numai în Constanța.
 
De asemenea, și cazurile de decese cauzate de Covid-19, potrivit autorităților, sunt în scădere vizibilă.
 
Cu toate acestea, cu întreaga atmosferă de „vacanță liberă de Covid“ ce se instalează în țară, parcă văd că înainte de începerea anului școlar, avem de-a face iar cu o avalanșă de cazuri.
 
Nu vreau să fiu Toma Necredinciosul, dar parcă prea le-a potrivit Providența, să scadă cazurile, decesele și incidența înainte de începerea sezonului estival.
 
De la mii de cazuri înregistrate zilnic, acum am ajuns să avem abia câteva zeci. Practic, simt mirosul de vacanță, de turiști, în aer.
 
Dar, pe sistemul „te arzi o dată, sufli și-n iaurt“, parcă nu-mi vine să cred în acest miraj.
 
Anul trecut, după ce toată vara turiștii - cot la cot cu localnicii - s-au înghesuit pe plaje cu sau fără mască (fiecare cum apuca), la începutul anului școlar, copiii de grădiniță și elevii claselor primare (cei care aveau voie să se ducă) erau controlați de echipe de polițiști și reprezentanți ai Direcțiilor de Sănătate Publică, pentru a vedea dacă poartă mască și respectă condițiile de igienă.
 
În acest context, parcă văd cum, după ce trece euforia verii, încep și cazurile să curgă pe bandă rulantă, la pachet cu decesele Covid. Și iar vor fi copiii din clasele primare și preșcolarii verificați de echipe mixte, pentru a se stabili dacă respectă ori nu măsurile anti-Covid.
 
Așa că, mai bine rămân temperată în așteptări și nu mă bucur că s-a terminat Covid, dat fiind că, în realitate, situația se poate schimba de la o zi la alta, ca și cum ar fi modificată „din pix“, cum s-ar spune.
 
Citește și:

Județul Constanța:
Un singur caz de infectare cu COVID-19, înregistrat

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii