Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Să ne iubim sau nu de Ziua Îndrăgostiţilor?

ro

15 Feb, 2020 00:00 4239 Marime text

Ieri ne-am bucurat de inimioare, flori, ciocolată, cadouri, statusuri pe Facebook, imagini unice pe Instagram şi mesaje amoroase pe WhatsApp. Și... a trecut. Cei mai tradiţionalişti aşteaptă Dragobetele, să se iubească româneşte.


Însă una dintre marile greşeli care duc la destrămarea cuplurilor este axarea pe nişte zile anume pentru a demonstra iubirea. Dragă domnişoară, nu te bucura pentru nişte flori aduse în 14 februarie, când restul anului nu îţi oferă niciun semn de afecţiune, ci doar ţipete şi scandaluri.
Dragă tinere, nu te forţa să o impresionezi, dacă ea se lasă impresionată de oricine.
Un cuplu nu are nevoie de o zi anume pentru a-şi demonstra dragostea. Da, este frumos să existe o zi, o sărbătoare pentru a petrece alături de persoana iubită, însă nu trebuie neglijată fiecare zi alături de jumătatea ta.

Dragostea nu reprezintă o floare, o ciocolată, un cadou, ci grijă, afecţiune şi sprijin. Să ştii că există cineva care te ajută necondiţionat în orice situaţie, fără să ceară nimic în schimb, este cea mai frumoasă formă de iubire.
Grija pe care ţi-o poartă persoana de alături, printr-un mesaj în care se întreabă dacă ai mâncat ceva sau te-ai îmbrăcat adecvat, este o formă de iubire pe care niciun card nu o poate cumpăra.
Desigur, să primeşti o floare într-o zi oarecare, când eşti obosită de la muncă, valorează puţin mai mult decât o floare primită la o sărbătoare internaţională.


Românii au importat Ziua Îndrăgostiţilor de la vestici, dar nu au importat şi iubirea. Oamenii se iubesc şi se vor iubi în continuare, indiferent de ce tradiţii sunt adaptate şi adoptate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii