Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Românii au dat năvală pe litoral. Despre distanțare socială – nici vorbă

ro

23 Jul, 2020 00:00 3632 Marime text

De la începutul sezonului, weekend de weekend, litoralul românesc de la nord la sud este plin de turiști, spre exasperarea constănțenilor care parcă niciodată nu au văzut așa val mare de turiști.
 
Aglomerația se vede încă de pe autostradă, unde, la începutul weekend-ului mașinile stau la cozi interminabile.
 
Pandemia i-a făcut pe români să aleagă destinații din țară și, cum este vară, mulți au ales să-și petreacă concediile la mare. Numărul semnificativ de turiști a făcut ca plajele și terasele să fie pline, oamenii vrând-nevrând sunt nevoiți să stea „umăr în umăr” pentru a se bucura de soare.
Aproape 100 de mii de turişti au ales malul mării ca destinație, în urmă cu două săptămâni.
Aglomerația din stațiuni face ca distanțarea socială să fie aproape inexistentă, fapt ce l-au semnalat și autoritățile, îngrijorate de numărul mare de cazuri înregistrate în ultima perioadă. Deocamdată, nu se pune problema de închiderea vreunei stațiuni cum s-a vehiculat în cazul Vama Veche însă controalele au fost sporite.
 
Polițiștii fac verificări pe tot litoralul pentru a se asigura că măsurile sunt respectate, atât de turiști cât și de agenții economici.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că speră să nu ajungă în situaţia în care să se închidă din nou plajele după aglomerația de pe litoral. Totodată, în ceea ce privește controalele, ministrul a declarat că operatorii economici sunt verificaţi de echipe mixte, aparţinând mai multor instituţii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii