Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial România nu este o ţară săracă. O spune chiar şefa DNA

ro

26 Nov, 2015 00:00 1812 Marime text


Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Digi24, că „anul acesta, în dosarele cercetate de DNA şi soluţionate cu trimitere în judecată, valoarea mitelor, a foloaselor oferite şi primite este în jur de 100 de milioane de euro“.
 
Cei care au ales să dea şpagă şi care se regăsesc în statistica şefei DNA nu par să fie oameni săraci şi, mai mult ca sigur, mita nu a fost strânsă după ani de muncă. De aici se poate trage concluzia că România nu este o ţară săracă, doar o mare parte dintre locuitorii ei sunt. 
 
Tot Kovesi a mai spus că, „în ultimii cinci ani, peste 100 de magistraţi au fost trimişi în judecată, mare parte dintre ei fiind deja condamnaţi“. Şefa DNA a continuat, precizând că nu-şi poate explica de se comit totuşi aceste fapte, având în vedere că salariile magistraţilor s-au majorat.
 
În acest context, amintim că ultimul magistrat care şi-a distrus cariera după ce ar fi luat şpagă este Geanina Terceanu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, arestată preventiv. Terceanu ar fi primit suma de 220.000 de euro pentru a dispune achitarea în celebrul dosar al transferurilor de fotbalişti. Banii ar fi provenit de la fraţii Ioan şi Victor Becali, impresari sportivi, dar şi de la Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”.
 
Laura Codruţa Kovesi vorbeşte şi despre mită de 100 de milioane de euro în domenii precum educaţia, sănătatea şi achizițiile europene, în timp ce unele spitale arată jalnic, iar lista poate continua. Ce să mai, România pare că e pe avarii sau cel puţin aşa ne este prezentată de cei care ne conduc.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii