Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Române, eşti un prost!

ro

19 Dec, 2015 00:00 2597 Marime text
Ştiam demult că, odată cu promovarea pe un post, tot mai mulţi conaţionali uită de unde au plecat, ce au vorbit, ce pretenţii au avut de la cei numiţi sau aleşi în diverse funcţii. Din păcate, tot mai mulţi devin aroganţi, îi tratează cu dispreţ pe „subalterni“, uitând că şi aceştia au suflet, au probleme şi speră să fie trataţi cu respect şi un dram de înţelegere.
 
Numai că, zilele trecute, aveam să constat că un om cocoţat din întâmplare într-un fotoliu de parlamentar poate da dovadă de un tupeu fără margini… ca să nu spun nesimţire. Cei care au avut neşansa de a o asculta şi a o vedea pe senatoarea Cristiana Irina Anghel, pe numele ei complet din buletin, au aflat, în direct, care este părerea ei despre românii simpli. Un fost profesor de muzică instrumentală la Casa de Copii din Caracal, apoi învăţătoare în acelaşi oraş şi grevistă (de trei ori, începând cu anul 2010 şi terminând cu anul 2012) - până să o repereze Dan Voiculescu şi să o activeze în Partidul Conservator pentru a atrage voturi la partid, cu facultate de Drept (fără licenţă), dar cunoscătoare a limbii franceze, după cum menţionează în CV, Cristiana Irina Anghel a demonstrat unei ţări întregi cât respect le poartă oamenilor şi cât de bine cunoaşte limba ei maternă.
 
După ce marţi a jignit un crescător de animale venit în Bucureşti să protesteze împotriva legilor inepte pe care unii parlamentari de ocazie le iniţiază, făcându-l prost, senatoarea Anghel recidivează.
 
Invitată la un post de televiziune naţional, într-o emisiune în direct, senatoarea care, între timp, i-a uitat pe Voiculescu şi partidul său şi a devenit activă în Grupul parlamentar ALDE, formaţiune coordonată de Călin Popescu Tăriceanu, a încercat să se disculpe astfel: „I-am zis că e prost pentru că era acoperit. Nu l-am jignit. «Prost» înseamnă om din popor, în dicționar. Eu sunt chiar proastă. Dacă am coborât la oierii respectivi, a fost din respect pentru ei. Dacă eu nu coboram, acolo era baie de sânge“, a declarat Cristiana Anghel, în cadrul emisiunii „Casa Poporului“, la Realitatea TV.
 
Deci, aţi reţinut: prost = om din popor. Altfel spus, noi toţi suntem proşti. Şi, într-un fel, are dreptate. Suntem proşti că îi votăm, suntem proşti că le plătim indemnizaţiile de parlamentari şi celelalte cheltuieli acoperite din taxele şi impozitele pe care le achităm la timp şi, adesea, cu prioritate în faţa unui tratament medical, a unei jucării pentru copil sau, de ce nu, a câtorva zile de concediu binemeritat după atâta muncă răsplătită cu câţiva firfirei…
 
Mai mult, suntem proşti pentru că tot noi vom plăti pensiile speciale al căror cuantum va fi stabilit în funcţie de numărul anilor în care parlamentarii au trândăvit, au chiulit, s-au delectat pe tablete fără a fi atenţi pentru ce proiect de lege votează şi au beneficiat de atâtea privilegii…
 
Suntem proşti pentru că votăm persoane de calitate îndoielnică, mediocri din punct de vedere intelectual şi sufleteşte, persoane transformate în ţaţe cu „ştaif“ şi mândre că decid viitorul în numele nostru…
 
Un dascăl care nu ştiu ce i-a putut învăţa pe copii în contextul în care consideră că ea trebuie să vorbească, iar ceilalţi să tacă şi să asculte a ajuns să ne facă proşti… Scuzaţi, e vina noastră că suntem doar… nişte oameni din popor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Hannibal 19 Dec, 2015 20:18 Prost poate fi oricine vrea.Cristina Anghel,ţaţa Parlamentului ,are alta calitate: este idioata , ceea ce reprezinta o stare intelectuala evoluata. Prost poate fi oricine vrea,pe cand functiunea sociala de idiot este,asa cum a spus Arghezi,rezultatul unei vreri si a unei educatii.Idiotia este un doctorat.Nicicand prostul nu poate deveni idiot, el ramane prost la toate gradele progresului,adica respectabil.Anghelusa este profund antipatica si face parte din categoria acelora care , chiar si atunci cand spun un adevar, iti vine sa-i dai cu capul de pereti. Ea a ajuns in Parlament datorita unui electorat pe masura ei. Si nu este singura de acest fel.Parlamentul colcaie de astfel de specimene. Ciobanul “ prost” si cei de langa el,au o singura vina, aceea ca n-au alergat-o pe senatorista mahalagioaica cu ciomagul.