Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Reconversia profesională sau cum ne-a împins pandemia să ne schimbăm domeniul de activitate

ro

21 Aug, 2021 00:00 3055 Marime text

 
Până acum am văzut cu toții ce repercusiuni a avut pandemia asupra economiei și asupra mai multor domenii de activitate. Foarte mulți oameni au rămas fără loc de muncă sau au intrat în șomaj chiar la începutul epidemiei de COVID-19. Potrivit ONU, piața muncii nu se va redresa până în anul 2023. Un alt studiu a arătat că patru locuri de muncă din cinci au avut de suferit.
 
Cu pași mici, anul acesta domeniile precum IT, comerț, construcții sau domeniul financiar au început să facă angajări. Pe primul loc, cu cele mai multe angajări, s-au situat companiile din IT. 
 
Mulți dintre cei care și-au pierdut locul de muncă au ales să se reorienteze spre un alt domeniu. Poate că nu au avut încotro sau poate aceasta a fost ocazia de a schimba jobul care nu-i mai satisfăcea. Specialiștii din domeniul resurselor umane recomandă optarea pentru cursuri de calificare și recalificare pentru a-ți fi de folos în cariera viitoare.
 
Paginile web sunt pline de articole despre cum să-ți schimbi jobul scrise de specialiștii companiilor de recrutare. De asemenea, găsești multe cursuri/ programe acreditate de Ministerul Muncii care te învață de la marketing până la coacerea de prăjituri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii