Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial PSD rămâne obsedat de Băsescu!?

ro

18 Feb, 2016 00:00 1886 Marime text


Primul test electoral, alegerile locale, se apropie, iar partidele politice trasează strategii care să le asigure un scor cât mai bun sau, de ce nu, victoria. Din păcate, după patru campanii electorale pe care le-am urmărit, constat şi acum lipsa de inspiraţie şi consecvenţa politicienilor în catalogarea alegătorilor drept masa de manevră pe care se urcă pentru a ajunge la „bucate“.
 
Odată cu plecarea de la Palatul Cotroceni a lui Traian Băsescu, am crezut că nu voi mai avea parte de emisiuni TV care să se concentreze pe acelaşi personaj. Cu atât mai puţin nu-mi imaginam că, şi în campania electorală din primăvară, strategiile unor partide se vor axa pe teme care îl au ca protagonist pe fostul şef al statului. Potrivit unora, PSD nu a găsit o cale mai bună prin care să „încurce“ calculele electorale ale PNL decât readucerea în prim-plan a „epocii Traian Băsescu“ şi a efectelor promisiunii „Să trăiţi bine!“. Oare social-democraţii ne cred amnezici sau lipsa de inspiraţie şi de viziune din cadrul PSD le dau bătăi de cap?
 
Citeam recent că atacul PSD împotriva liberalilor ar urma să se concentreze pe aripa pedelistă din PNL şi pe măsurile luate de aceasta în perioada în care a fost la guvernare.
Obsesia făcută de PSD pentru Băsescu nu mai are efectul scontat, a devenit plictisitoare, iar mie, cel puţin, îmi denotă o lipsă acută de viziune. Vreau să văd proiecte fezabile, puse în practică şi care au ca principal beneficiar românul simplu. Or, până acum, PSD mi-a demonstrat, mai mult ca oricând, că a manifestat o grijă excesivă doar pentru oamenii săi. Dovezi: votarea pensiilor speciale pentru parlamentari, încălcarea promisiunii de creare a peste un milion de locuri de muncă, lipsa infrastructurii rutiere promise, nefinalizarea legii salarizării, neconcordanţa dintre majoritatea proiectelor legislative iniţiate şi adevăratele nevoi ale românilor, opoziţia acerbă pe care o manifestă când vine vorba de alegerea primarilor din două tururi, în condiţiile în care, când s-a optat pentru un tur, au criticat vehement măsura, iar lista ar putea continua.
 
În schimb, membrii PSD care ocupă diverse funcţii vor să ne atragă apelând la interminabila lor obsesie pentru Traian Băsescu. Dragi pesedişti, Băsescu a fost, s-a dus, ajunge! Reveniţi în prezent şi aflaţi care sunt doleanţele românilor! Renunţaţi la strategiile murdare al căror obiectiv principal este obţinerea puterii, şi nicidecum grija reală pentru semeni! Obţineţi majorităţi prin votul primit, nu cu sprijinul oamenilor din alte partide! Spun asta pentru că, după alegerile locale, PSD şi-a aranjat „colaborările“ cu UNPR şi ALDE pentru a prelua puterea în teritoriu şi, implicit, a trimite PNL-ul în opoziţie alături de cei din „partidul lui Băsescu“. Şi asta pentru a pregăti terenul pentru parlamentare, când apropierea PNL-MP în consilii locale şi judeţene i-ar ajuta să catalogheze PNL drept fostul PDL şi să ducă o campanie anti-PDL - Băsescu pentru a ajunge la guvernare.
 
Trecutul nu-l mai schimbi, iar a rămâne cantonat în trecut, a fi obsedat de un personaj care, la un moment dat, ţi-a marcat într-un fel sau altul viaţa mi se pare cea mai păguboasă strategie.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii