Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Promisiuni, scenarii și campanii

ro

06 May, 2021 00:00 3343 Marime text
  • Pandemia de coronavirus este marcată de era promisiunilor și a scenarilor de revenire la realitate

Au trecut sărbătorile pascale, a scăzut incidența. Evident, din nou, a scăzut că nu au fost efectuate testări multe. Fix ce s-a întâmplat înainte de sărbătorile de Crăciun. Toate personalitățile cu funcții publice au ieșit în fața camerelor de filmat și au declarat că dacă se fac x număr de vaccinuri vom intra într-un scenariu y unde vom avea mai puține restricții.

Ba nu mai poartă mască ce vaccinați din august, ba că cei vaccinați vor putea să meargă la spectacole. Toate au un mare dacă în față. Acela de a ajunge la un număr de vaccinări efectuate până la o anumită dată.

Eu consider că este o absurditate de a promite lucruri, în lipsa unor campanii eficiente pentru vaccinare. Am încărcat listele de așteptare într-un timp scurt, fără să explicăm că în doar 2 luni vaccinarea se va face la liber.

Alte țări nu au pornit vaccinarea populației generale, dar la categoriile de vârstă țintite procentajul este net superior față de procentajul de la noi. Cum poți să îi impui unui om din mediul rural, de la zeci de kilometri distanță să intre să își facă cont pe o platformă online și să își găsească singur centrul de vaccinare? Iar cel mai apropiat medic de familie să fie la o distanță mare, în alt sat.

Dragilor, trebuia să găsiți voi o soluție să duceți vaccinul la persoanele vulnerabile. Degeaba avem statistică bună cu număr de noi infectări la câteva teste, dacă morții se numără la același nivel ca la mii de infectări zilnice.

„Norocul” vostru este că nu mai avem campanie electorală în următorii câțiva ani pentru că nu știu cum ați fi gestionat această pandemie cu riscul de a pierde procente în sondaje.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii