Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Procurorul general Tiberiu Niţu, tras pe linie moartă de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi?

ro

29 Jan, 2016 00:00 2731 Marime text
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va avea un nou procuror general? Ieri, fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat, pe Facebook, în cazul coloanelor oficiale de care ar fi beneficiat ilegal Tiberiu Niţu, şeful Parchetului General, că „vom asista la o demisie firească“.
 
Tot ieri, pentru prima dată de la izbucnirea acestui scandal, Tiberiu Niţu a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în întreaga sa carieră de magistrat, precum şi în funcţia de procuror general, a fost „permanent preocupat de respectarea legii şi a normelor deontologice“.
 
„Din acest punct de vedere, vreau să precizez că, în cadrul activităţii desfăşurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, am beneficiat doar de măsurile de protecţie prevăzute de lege, proporţional cu riscurile şi responsabilităţile acestei funcţii. Îi asigur pe toţi colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toţi partenerii noştri instituţionali şi pe toţi cetăţenii României că activitatea noastră - a mea, personal - nu este afectată, nu este influenţată sau perturbată de demersurile judiciare desfăşurate în vederea clarificării depline a acestei situaţii şi, totodată, îmi asum obligaţia de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfăşurată în acest sens“, se arată într-un comunicat al Parchetului General al României.
 
Tiberiu Niţu a apreciat că este de datoria sa, în calitate de procuror general, să se asigure că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfăşura în condiţii normale.
 
Personal, cred că, în contextul acestui scandal, singurii care au de suferit sunt Tiberiu Niţu, care ar putea să-şi piardă funcţia, dar şi Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, care riscă să fie urmărit penal.
 
Acest dosar poate fi considerat cel mai mare „iepure“ pe care DNA îl putea scoate din „joben“. Sau cine ştie… poate că cei de la Anticorupţie au şi alte surprize pentru noi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Hannibal 29 Jan, 2016 08:53 Conform DEX , editorialul este " un articol de ziar , de obicei nesemnat care exprima parerea conducerii unei publicatii faţă de o problema actuala importanta ". Constatam cu regret ca :" editorialul " de mai sus este , ca multe altele , doar o simpla stire referitoare la un act care reprezinta doar o gainarie in raport cu coruptia din Romania si cu faptele nedemne , grave , comise zilnic de politicianisti si guvernanti . Era in regula daca aceasta stire ar fi fost pretextul redactarii unui real editorial pe tema coruptiei si a formelor diverse pe care acest fenomen antisocial si antinational il simtim pe pielea noastra . Fiecare stire de acest gen trebuie sa fie un prilej pentru ziar ca sa o transforme intr-un editorial din care sa rezulte cu tarie si claritate faptul ca fenomenul coruptiei submineaza buna guvernare , increderea in institutiile statului de drept si drepturile fundamentale ale cetatenilor , incacalca demnitatea umana .Sa se spuna zilnic ca partidele genereaza permanent coruptie,, ca si astazi asa zisele criterii de integritate sunt doar vorbe goale in spatele carora sunt propusi si alesi in functii nemeritate toti borfasii care platesc bine . Sa se arate permanent cun in Romania cleptocratia inlocuieste democratia. Constatam cu satisfactie ce rol important il joaca presa atunci cand vrea sa-si faca datoria .Politicienii se tem mai mult de presa decat de justitie . Grav este atunci cand mass-media este in slujba celor ce detin puterea , a coruptilor . Nu dam lectii. Vrem sa avem parte de o presa agresiva , necrutatoare care sa puna la zid hotia dar sa si trezeasca romanii " din somnul cel de moarte " .