Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Problemele constănţenilor vs interesul autorităţilor

ro

04 Apr, 2017 00:00 2687 Marime text
Relativ recent, am aflat că municipalitatea ne-ar pregăti un nou festival. Festivalul gogonelelor mărunţite sau al nisipului jilav, al valurilor înspumate ori al cerului senin.... nici nu contează cum îi spune. Tot aia! Deoarece, pentru noi, constănţenii obişnuiţi, mai degrabă ne-ar atrage, încânta, delecta acţiuni oarecum inedite pentru oraş, cum ar fi... trotuarul asfaltat. Ori locul de joacă reabilitat. Ori chiar parcul nou creat. SF-uri la malul mării, nu?
 
Cu cât stau şi mă gândesc mai bine, ajung la concluzia că, deşi istoria se repetă, puţini sunt cei dispuşi (ori dăruiţi cu suficientă minte) să înţeleagă ceva din ea. Păi de festival aveam noi nevoie? Adică nu am transmis oare suficiente semnale cum că noi, constănţenii obişnuiţi, am rămas îngreţoşaţi de ideea de festival „graţie“ fostei administraţii?
 
Până când cred oare reprezentanţii municipalităţii că merge placa „pâine şi circ“ la noi? Pachete şi spectacole.
 
Nu zice nimeni, e bine că se fac şi lucruri de genul ăsta. Dar până să avem de ce să ne bucurăm efectiv, până să avem ce anume celebra, nu mai bine, domnilor politicieni locali, ne asfaltaţi şi nouă nişte străzi? Nu mai bine reabilitaţi nişte locuri de joacă sau faceţi unele noi? Nu mai bine, cu banii pentru festival, construiţi nişte parcări? Rezolvaţi problemele cu iluminatul public? Faceţi nişte trotuare, ba chiar nişte străzi (am auzit că în cartierul Compozitorilor adesea mergi direct cu bărcuţa acasă când plouă)? Nu era bine să fi rezolvat înainte de a ne da peste cap la spectacol şi problema lipsei parcurilor din oraş? Nu mai bine rezolvaţi treaba cu „biscuiţii“ din peninsulă, care s-au crăpat şi deteriorat inacceptabil de mult pentru un termen de folosinţă aşa de scurt?
 
Nu mai bine creaţi şi posibilitatea persoanelor cu handicap locomotor de a traversa străzile şi bulevardele în siguranţă?
 
Mai vreţi? Că idei mai am de îmbunătăţiri prin urbe. Şi nu mi-au venit noaptea când nu puteam dormi. Sunt realităţi de care noi, constănţenii obişnuiţi, ne lovim mereu, dar de care dumneavoastră nu vă pasă. Dumneavoastră credeţi că avem nevoie de festivalul papagalilor cu pene. Sau cum s-o numi.
 
Un sfat: faceţi un sondaj printre oamenii care trec pe stradă întâmplător. Întrebaţi-i ce ar alege între un festival local ori ca suma respectivă să fie alocată renovării unei secţii din spital (zic şi eu, dar puteţi întreba şi de asfaltat, parcări, trotuare, parcuri, spaţii de joacă). Ghiciţi răspunsul?
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii