Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Politicieni cu picioare de lut. Vezi de ai noştri. De la Constanţa

ro

19 Oct, 2015 00:00 1311 Marime text


Politica este ştim noi ce. Te face când ţi-e lumea mai dragă. Şi te face din om neom. Chestia asta o ştiu şi alţii. Mulţi.
 
Mulţi chiar au păţit-o. Când se credeau pe cai mari, au căzut din vârful piramidei.
Şi căzătura a fost mai dureroasă decât urcarea. Pentru că a fost mult mai bruscă.
Urcarea a fost lentă, greoaie. Cu doi paşi înainte şi unul înapoi. Cu dat din coate. Cu mers cu sacoşa pe la toate porţile. Cu sprijin sau fără. Dar mai ales cu sprijin.
Iar când s-au văzut acolo, sus, în vârful piramidei, mulţi s-au crezut buricul pământului. Şi au considerat că, fără ei, acolo sus, nu se mai învârte pământul în jurul axei sale. Sau că se îndoia axa pământului către polul spre care nu trebuia şi o ia razna din cauza unor perturbaţii magnetice.
 
Unul nu se gândea la perturbaţiile din capul lui.
 
Niciunul nu se gândea la picioarele de lut pe care stătea şi care se înmuiau la cea mai mică bură de ploaie.
 
Toţi se credeau intangibili. Şmecheri. Plini de ei. Dumnezei.
 
Dar viaţa a demonstrat că picioarele de lut nu sunt rezistente. Chiar dacă unii le-au pus armături din tot felul de metale: feroase, scumpe, nobile sau neferoase. Până la urmă, s-au lăsat. Tocmai când se aşteptau mai puţin.
 
Şi aşa au păţit mulţi. Mulţi de tot.
 
Picioare de lut s-a demonstrat că a avut...
Are rost să fac o listă? Hmm. Cât spaţiu mi-ar trebui? Şi cu cine ar trebui să încep şi unde ar trebui să termin? Ar trebui să încep cu cei care au primit - vai de capul lor, ca nişte târâie-brâu - vreo cinci mii de lei în vreo benzinărie sau cu cei depistaţi cu conturi în euro în cine ştie ce bănci prin străinătate? Indiferent cum aş face lista, tot s-ar simţi cineva, dintre cei cu picioare de lut, nedreptăţit, considerând că el trebuia să fie mai în faţă sau mai în spate.
 
Poate ar trebui să fac o listă în ordinea cronologică a Direcţiei Naţionale  Anticorupţie. După comunicatele de presă, care sunt publice. Mi-ar trebui o echipă întreagă să ne apucăm să facem o asemenea listă.
 
Aţi dat vreodată căutare după cuvântul cheie „constanţa“ sau „constanta“  în cele două ferestre ale pna.ro? Faceţi o probă şi mai discutăm. Acolo, dar şi la DIICOT, şi la instanţe, şi la Agenţia Naţională de Integritate, îi găsim pe cei cu picioare de lut. Mulţi, dar mulţi de tot, de la Constanţa. Din municipiul şi din judeţul Constanţa.
Unii îşi caută dreptatea în instanţe. Şi şi-o găsesc (sic!). Cred ei. Noi nu credem
Hai să fim serioşi! Fum fără foc nu iese.
Doar că fumul nu a fost destul pentru a întări şi rezistenţa picioarelor de lut. Care tot s-au înmuiat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii