Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial PNL, aproape de 50% în preferințele românilor - cea mai bună glumă pe 2020. Alegerile care vor veni / Le vor potopi pe toate!

ro

10 Feb, 2020 00:00 3526 Marime text

„Ne-am săturat de palavre, de cărţi şi filme de şoc,
Cu vampe, regi şi cadavre, cu stele de iarmaroc. Ploaia care va veni
Le va potopi pe toate (…)”.


Versurile lui Dorin Liviu Zaharia, reorchestrate şi cântate magistral de Florian Pittiş & Pasărea Colibri - „Ploaia care va veni”, conţin un mesaj valabil şi pentru ce se întâmplă azi pe la noi.
Sigur, forţez puţin comparaţia, însă senzaţia mea este că alegerile care vor veni le vor potopi pe toate!


Las aici, spre aducere aminte, cifrele din sondajul IMAS realizat luna trecută de Europa FM de la care liberalii au început să forţeze şi mai mult anticipatele, în timp ce aruncau în derizoriu, laolaltă cu toate celelalte formaţiuni politice, alegerile din două tururi pentru primar, respectiv modalitatea directă de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene.

De unde a plecat totul? Evident, de la un plan prezidenţial şi de la cele 47,4% pe care PNL speră să se obţină dacă alegerile parlamentare se vor transforma în alegeri anticipate, faţă de cât ar obţine ceilalţi competitori - 20,5% PSD, 12,4% USR, 4,7% UDMR, 3,2% ALDE, 3,8% PRO România şi 1,8% PMP. Dintre respondenţi nu s-ar prezenta la vot 4%, iar 18% dintre ei au spus că nu ştiu sau nu au vrut să răspundă, la o eroare de eşantionare de +/- 3,1%. Posibil să scăpăm de PRO, PMP şi ALDE, încă sunt sub prag. Ca de fiecare dată, UDMR se va salva!
Pe de altă parte, nu reuşesc nicio explicaţie pentru creşterea PNL într-un timp prea scurt de la preluarea guvernării, pierdută deja după moţiunea e cenzură şi care, deocamdată, nu au dovedit nimic.


Dacă această cifră dată de IMAS e strict bazată pe promisiunile de păstrare a creşterii pensiilor pe baza contributivităţii şi pe „eliminarea” unor pensii speciale, înseamnă că electoratul s-a maturizat şi nu poate provoca mari surprize la scrutinele oficiale din 2020.


Altfel spus, cel puţin la locale, PSD îşi va păstra şi pe mai departe fiefurile tradiţionale, PNL la fel, USR-PLUS e posibil să nu reuşească mare lucru nici măcar la nivel de capitală iar toţi ceilalţi vor încerca, la fel ca şi până acum, să ciupească prin teritorii şi să materializeze ulterior, prin alianţe de conjunctură!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii