Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Plimbarea copilului cu căruciorul, o aventură pentru părinţii din Constanţa

ro

06 Apr, 2017 00:00 2757 Marime text

Trăim într-un oraş în care mare parte dintre trotuare sunt „rezervate“ neoficial parcărilor, ceea ce determină pietonii să facă slalom printre maşini. Dacă pentru unii nu este o problemă să ocolească obstacolele de pe trotuar, acest lucru devine o adevărată provocare pentru o mamă ce „îndrăzneşte“ să iasă la plimbare cu copilul în cărucior pe străzile din oraş.

Situaţia a început să se mai schimbe în ultima perioadă, prin „plantarea“ de stâlpişori care îi împiedică pe şoferi să mai ocupe tot trotuarul, dar nu este suficient. Sunt zone în care mamele care ies cu copiii la plimbare sunt nevoite să meargă pe şosea deoarece maşinile sunt parcate astfel încât ocupă tot trotuarul.
 
Dacă mamele găsesc soluţii să ajungă la destinaţie în siguranţă şi să se ferească de maşinile care trec pe stradă, situaţia este mai gravă pentru persoanele cu nevoi speciale care sunt nevoite să folosească un cărucior cu rotile pentru a se deplasa. Fără un însoţitor, acestea sunt victime sigure în jungla din trafic, neavând, practic, nicio soluţie pentru a se deplasa pe stradă.
 
Şi de parcă nu ar fi suficient că ocolesc maşinile parcate pe trotuar, în „ajutorul“ părinţilor cu copii în cărucior vin şi bordurile, de multe ori foarte înalte, amplasate în zona trecerilor de pietoni şi fără un spaţiu prevăzut pentru deplasarea cărucioarelor pentru copii sau a persoanelor cu dizabilităţi.
 
Rămâne de văzut când se va rezolva această problemă şi dacă vom beneficia şi noi, constănţenii, de un oraş mai civilizat din toate punctele de vedere.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii