Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Pentru Simona Halep, semne bune anul are. A venit timpul şi pentru un Grand Slam!

ro

11 Jan, 2018 00:00 1807 Marime text

Simona Halep a început anul în forţă, onorându-şi postura de lider în clasamentul mondial de tenis. Două trofee câştigate în China, la Shenzhen, care se alătură triumfului din Thailanda, de la finele anului trecut. Tenisul Simonei arată bine, constănţeanca e tot mai încrezătoare pe teren şi se apropie, încet-încet, de un alt vis al ei, câştigarea unui turneu de Grand Slam.
 
2017 i-a adus Simonei Halep coroana mondială. Jucătoarea de tenis tânjea de mult la locul întâi în clasamentul WTA, iar cele câteva oportunităţi ratate nu au descurajat-o. Dimpotrivă. A luat-o mereu de la capăt, iar, aşa cum am mai scris, victoria în premieră cu Maria Şarapova a fost ca o injecţie cu optimism. Simona bifează deja a 14-a săptămână la rând în fruntea ierarhiei mondiale şi a început perfect anul, prin dubla victorie, la simplu şi (pentru prima dată în cariera ei) la dublu feminin, de la Shenzhen.
 
Constănţeanca foloseşte evoluţiile din turnee de la dublu ca antrenamente pentru meciurile de simplu, dar faptul că, şi în aceste condiţii, a reuşit să se impună (alături de Irina Begu) în China vorbeşte despre creşterea continuă în joc a „reginei lumii“ şi a seriozităţii sale în toate aspectele pregătirii. După Shenzhen, distanţa faţă de a doua clasată din topul WTA de simplu a crescut, iar în clasamentul de dublu Halep a urcat 53 de poziţii, pătrunzând în primele 100 de jucătoare şi aflându-se acum pe poziţia a 93-a.
 
Aşadar, pentru constănţeanca noastră semne bune anul are. Mie, cel puţin, Simona îmi lasă o impresie de siguranţă, de mare încredere în forţele proprii şi nu mai am emoţii înaintea partidelor în care e favorită certă. În plus, se descurcă foarte bine şi contra adversarelor din top 10. În Thailanda, le-a învins lejer (în două seturi) pe Johanna Konta (Marea Britanie, 9 WTA), iar apoi pe Karolina Pliskova (Cehia, 4 WTA). E adevărat, a fost un turneu demonstrativ, dar succesele rămân, ridică nivelul de încredere şi, cum se spune, victoriile aduc victorii.
 
La Shenzhen, Simona Halep a făcut o demonstraţie de forţă. Două finale câştigate în aceeaşi zi, la mică distanţă una de alta, şi, de fiecare dată, având aceeaşi adversară de cealaltă parte a fileului, Katerina Siniakova. Se ştie că, în sport, nu e floare la ureche să câştigi două partide una după alta şi contra aceluiaşi oponent. În plus, a fost şi stresul adus de întârzierea orei de start, de mutarea partidelor (din pricina ploii) din aer liber într-o sală mică, fără spectatori, ce a adus cu una de antrenament. Simona a trecut însă peste toate aceste detalii şi a făcut diferenţa, arătând că e pregătită, în 2018, pentru cucerirea şi a unui trofeu de Grand Slam. De ce nu, chiar cu primul prilej care i se oferă, la Australian Open, turneu care începe în scurt timp.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii