Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Nu poți schimba experiența, dar poți schimba foaia. Care este cel mai mare regret al tău?

ro

19 Apr, 2021 00:00 3528 Marime text

A fost un moment în care am realizat că regretele au și ele scopul lor. Regretele ne ajută să conștientizăm cine suntem. Mai bine spus, ne ajută să vedem cine eram în trecut și ce ne dorim în prezent. Nu putem schimba experiența, dar putem schimba modul în care reacționăm la o anumită situație.
 
De câte ori nu v-ați mustrat pentru o anumită reacție avută în trecut?
 
Poate fi vorba despre ceva ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, un incident pe care îl veți da uitării în scurt timp. Totuși, de multe ori cărăm cu noi ani de zile un bagaj greu de suportat. Regretele sunt acele pietre pe care le ducem în spate și care fac drumul nostru prin viață mai dificil decât ar trebui.
 
De câte ori nu v-ați gândit la ce ați fi putut face diferit într-o anumită situație?
 
Atunci când avem regrete tindem să ne învinovățim pentru modul în care am reacționat la un moment dat în trecut și să ne gândim iar și iar la anumite situații neplăcute. Poate că în timpul unei discuții tensionate am spus niște cuvinte nepotrivite, sau poate că am ales tăcerea și nu am spus ceea ce gândeam la momentul oportun. Poate că regretăm că nu am petrecut mai mult timp cu cineva drag, înainte să fie prea târziu. Poate că regretăm că o anumită relație nu a funcționat sau că nu am știut să apreciem ceva ce acum nu mai există în viața noastră. Poate că am luat o decizie greșită care ne-a schimbat în mod radical viața.
 
Cum am ajuns să nu mai am niciun regret?
 
Primul pas este să acceptăm ceea ce s-a întâmplat și să ne iertăm pe noi înșine. Trebuie să înțelegem că acel eveniment face parte din evoluția și din povestea noastră.
 
Într-o zi am înțeles că eu, cea din trecut, a ales să acționeze într-un anumit fel pentru că atât puteam la momentul respectiv. În momentul de față cu siguranță aș ști să iau o decizie mai bună în acea situație, datorită tuturor lucrurilor pe care le-am învățat între timp. De aceea, nu trebuie să blamăm varianta noastră mai tânără ci să o tratăm cu compasiune și înțelegere.
 
Regretele pot fi ceva constructiv. Gândindu-ne la ce am fi putut face diferit într-o anumită situație din trecut, ne poate ajuta să fim mai pregătiți să facem față unui eveniment similar din prezent sau viitor.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii