Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Nici nu a început bine anul, că avem ce discuta. De la primul accident grav pe 2019, până la șoferul gol care a produs un carambol

ro

07 Jan, 2019 00:00 2112 Marime text
Suntem de câteva zile în noul an și sunt deja subiecte destule de dezbătut. Din nefericire, anul 2019 a început cu un accident rutier grav chiar în noaptea de Revelion. Un tânăr de 28 de ani și-a pierdut viața în timp ce se îndrepta spre Constanța. Bărbatul a murit strivit în propria mașină. Tot pe 1 ianuarie, un șofer dezbrăcat a produs un carambol pe strada Democrației din Constanța. Bărbatul a lovit mai multe mașini parcate după care a ieșit gol-goluț din autoturism și s-a plimbat pe stradă.
 
La începutul anului 2019 s-a stins din viață și academicianul Teodor Dima, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa și de Universitatea „Andrei Șaguna” Constanța.
 
La Constanța, la câteva ore după Anul Nou, la Spitalul Județean s-a născut o fetiță. Se spune că cei născuți în noaptea de Anul Nou vor fi norocoși și binecuvântați.
 
Am avut și motive de sărbătoare în acest început de an, pentru cei ce poartă numele sfinților Vasile și Ion. În cele din urmă, creștinii au sărbătorit Boboteaza, prima mare sărbătoare din an, la care au participat mii de credincioși. 200.000 de sticle cu Agheasma Mare au fost pregătite pentru credincioși. Ceremonialul religios s-a încheiat cu aruncarea crucilor în apă. Unul dintre cei care au recuperat crucile este un musulman, pe nume Ismail Asan.
 
Suntem abia la început de an nou și avem multe de realizat! La mulți ani tuturor!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii