Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ni se rup inimile pentru copiii noştri. Vouă, domnilor candidaţi la primăria Constanţa?

ro

25 Apr, 2016 00:00 3799 Marime text


Domnilor candidaţi la primăria municipiului Constanţa, domnule viceprimar cu atribuţii de primar, domnilor consilieri locali şi domnilor politicieni locali, dumneavoastră chiar vă bateţi joc de noi?! Sincer, iniţial am crezut că aveţi o problemă la nivelul cunoaşterii, în sensul că nu aţi cunoaşte efectiv situaţia „din teren“ în ce priveşte locurile de joacă pentru copii (non)existente în Constanţa, „parcurile“ care mai mult lipsesc şi dotările vecine cu ridicolul (să nu zic batjocura) din aşa-numitele parcuri şi locuri de joacă.
 
Am crezut sincer că poate nu ştiţi în ce hal sunt (atunci când există fizic), cu ce neajunsuri se confruntă părinţii micuţilor, în contextul în care toţi ne plătim taxele şi impozitele locale (alături, fireşte, de celelalte biruri). Şi tocmai pentru că am crezut că nu ştiţi de ele, că habar nu aveţi şi că nici nu daţi semne că aţi intenţiona să faceţi ceva în sensul acesta, v-am scris şi v-am explicat ce şi cum.
 
Ne umiliţi copiii! Aşteptăm leagăne la cozi comuniste
 
V-am spus de situaţia leagănelor din Ţara Piticilor, parc ce se doreşte a fi destinat copiilor, dar în care zecile de copii mai mici sunt umiliţi efectiv, fiind puşi să aştepte la cozi comuniste eliberarea unuia dintre cele DOUĂ (!) leagăne destinate celor cu vârste între 0-3 ani ori care nu ştiu încă să se ţină singurei. V-am explicat despre plânsetele lor şi despre cum ni se rup nouă, părinţilor, inimile pentru ei. V-am explicat că în alte „Ţări“ ale Piticilor nu există deloc leagăne pentru aceasta grupă de vârstă ori pentru cei care nu ştiu să se ţină singuri.
 
Pe când parcuri în Peninsulă, Km 5, Km 4-5, Brătianu etc.?   
 
V-am spus şi de aşa-zisele leagăne din celelalte „locuri de joacă“ din presupusele parcuri pe care le avem, leagăne care, în fapt, sunt nişte cauciucuri jerpelite, tăiate şi distruse în totalitate în mai multe dintre aceste locuri de joacă. V-am spus despre inexistenţa parcurilor în nenumărate zone ale Constanţei: Peninsulă, Km 5, Km 4-5, Brătianu (spre Palas) şi câte şi mai câte.
 
Stăpânul „parcului“ din zona Casei de Cultură, încă acolo    
 
V-am zis cum merg părinţii mai mulţi kilometri pentru a ajunge cu cei mici la un parc. V-am informat inclusiv despre părculeţul de la intersecţia din zona Casa de Cultură, unde un individ cu evidente probleme şi afecţiuni mentale a pus stăpânire pe singurul leagăn existent. De ce nu luaţi nicio măsură? Acel om este încă „stăpânul“ singurului leagăn. Ce aşteptaţi să se întâmple pentru a da parcul copiilor? Aşteptaţi vreo tragedie, vreun viol? Ce aşteptaţi, domnilor din Poliţie, din Jandarmerie, din Primăria Constanţa ori din altă autoritate competentă pe plan local? V-au scris până şi mămicile din Constanţa, sătule şi ele de batjocura la care sunt supuşi copiii. V-au adresat scrisori, au făcut petiţii.
 
Sunteţi prea ocupaţi cu şedinţele foto pentru afişele electorale
 
S-a făcut şi un sondaj de opinie pe această temă, pentru ca dumneavoastră să puteţi lua pulsul direct de la oamenii care au intrat, au votat şi ne-au scris despre acest subiect, în cazul în care, fireşte, dumneavoastră sunteţi prea ocupaţi cu şedinţele foto pentru afişele electorale şi nu mai aveţi timp să vă întâlniţi faţă în faţă cu oamenii şi să îi ascultaţi „live“. Deci, acum nu mai pot presupune că ar fi o problemă  la nivelul cunoaşterii. Acum ştiţi. De câteva zile bune chiar. Şi ce aţi făcut între timp? Nimic, absolut nimic. Zero barat. Acum va bateţi joc direct de noi, nu numai de copiii noştri.
 
Ne cerşiţi semnăturile cu cortul prin oraş
 
V-aţi lansat fastuos candidaturile, ne cerşiţi semnăturile cu cortul prin oraş, vă bălăcăriţi între dumneavoastră (de ochii noştri) şi cam atât. Pentru noi, nimic. Despre nevoile noastre reale, niciun cuvânt. De parca nici nu am exista! Sincer, cred că ăsta e adevărul, nici nu existăm pentru dumneavoastră.
 
Existăm doar în sondaje
 
Existenţa noastră în ochii dumneavoastră va începe odată cu startul campaniei electorale şi se va finaliza fix în ziua votului. Aşadar, domnilor, văd că mergeţi pe principiul câinii latră, caravana (electorală) trece. Există o vorbă din popor pentru dumneavoastră: „ulciorul nu merge de multe ori la apă“, dacă mă înţelegeţi. Faceţi bine şi nu va mai bateţi joc de noi şi de copiii noştri!

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii