Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ne întoarcem la natural. Vrem bio, handmade, made in Romania

ro

09 Feb, 2021 00:00 4336 Marime text

Odată cu pandemia a început și o preocupare a oamenilor privind produsele naturale. Căutăm produse naturiste mai ales pentru a ne întări imunitatea în această perioadă. Internetul este plin de astfel de produse iar potrivit experților financiari, vânzările de produse naturiste/ bio/ de îngrijire personală crește constant și sigur de la an la an, situându-se în prezent la circa 35-40 de milioane de euro.
 
Piața produselor naturale este în continuă extindere, la mare căutare fiind acum detergenții bio, anti-alergeni, șampoane și săpunuri sau nelipsitul dezinfectant.
 
Este adevărat însă că pe multe produse etichetate ca fiind „BIO” conținutul este de departe a fi unul natural.
 
O altă nișă la mare căutare în ultimii ani este piața produselor tradiționale, „ca la mama acasă”. Au existat diverse campanii în ultimele luni care ne-au îndemnat să cumpărăm de la localnici, de la micile companii românești, să susținem produsele făcute în România, un lucru de apreciat și de care personal încerc să țin cont de câte ori fac cumpărături. De la dulceață, la miere sau lactate și produse din carne, piața produselor tradiționale este vastă iar gustul este incomparabil.
 
Nu în ultimul rând, o altă categorie de care trebuie să ținem cont și să o promovăm: micii producători de lucrușoare handmade, precum jucării croșetate pentru copii, bijuterii, pălării, genți, lumânări, și câte și mai câte. Este o mare bucurie să cumperi un lucru la care s-a muncit atâtea ore pentru produsul final. Și credeți-mă, calitatea produsului este mult mai bună decât a unui produs achiziționat din mall.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii