Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Meciul de la Cardiff şi debutul lui Ianis Hagi. Ce coincidenţă fericită!

ro

19 Nov, 2018 00:00 1500 Marime text
După 18 ani, la echipa naţională de seniori a României joacă un nou Hagi. Ianis, fiul celui mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, a preluat ştafeta de la Gică, iar sâmbătă seară a venit vremea debutului.

Partida oficială cu Lituania, din Liga Naţiunilor, de la Ploieşti, va rămâne în istorie drept primul meci al lui Ianis la reprezentativa mare a României. Tatăl său a debutat la Naţionala de seniori în 1983, acum 35 de ani, la vârsta de 18 ani, sub bagheta lui Mircea Lucescu, iar actualul selecţioner, Cosmin Contra, i-a oferit lui Ianis prilejul debutului la 20 de ani. Chiar în ziua, 17 noiembrie, în care, în urmă cu 25 de ani, România învingea cu 2-1 la Cardiff Ţara Galilor şi se califica la Campionatul Mondial din 1994. O zi şi un meci memorabile, catalogate de mulţi drept punctul de plecare al Generaţiei de Aur, al cărei lider a fost Gică Hagi!
 
Aşadar, meciul de la Cardiff şi debutul lui Ianis. Ce coincidenţă fericită! Ar fi extraordinar ca data de 17 noiembrie să fie înscrisă şi într-un alt certificat de naştere, pe lângă cel al Generaţiei de Aur. În cel al unui nou Hagi ca lider fotbalistic al României. Ianis.
 
Tânărul deţine calităţile necesare, are un caracter frumos şi e serios, pe teren şi în afara lui. Rămâne doar ca timpul să certifice ceea ce întreaga Românie speră, de 18 ani, de când s-a retras ca fotbalist Hagi. Ca cineva să se ridice spre performanţele şi magia de pe gazon ale marelui Gică. Şi ce ar fi mai frumos decât ca urmaşul Regelui să fie chiar fiul său!
Sigur, Ianis are numai 20 de ani, mai are de adăugat multe cărămizi la opera sa fotbalistică, dar are un viitor incontestabil sub tricolor, are gena sportivă a lui Gică Hagi şi progresează constant, putând ajunge un lider al echipei naţionale.
 
Deja piesă de bază la Naţionala de tineret, cu care s-a calificat la turneul final al Campionatului European, Ianis a făcut sâmbătă primul pas pe un alt drum, mult mai greu de străbătut, însă decarul şi căpitanul FC Viitorul e în stare să-l parcurgă şi să-şi scrie numele pe el.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii