Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Masca, accesoriu indispensabil după 15 mai

ro

25 Apr, 2020 00:00 4625 Marime text

Așa cum a anunțat președintele Klaus Iohannis, după data de 15 mai, masca devine obligatorie în spațiile publice închise (inclusiv la școală) și atunci când folosim transportul public în comun. Această „relaxare a măsurilor” va fi stabilită de președinte împreună cu premierul Ludovic Orban și cu un grup de miniștri și consilieri.


Președintele a precizat că planul „destul de detaliat” va fi prezentat în cel mai scurt timp. Revenind la măștile de protecție, această măsură „nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul” potrivit președintelui, subliniind că renunțarea la mască se va face doar atunci când această pandemie va fi sub control și nu va mai exista riscul infectării.


O a doua măsură din planul de relaxare este renunțarea la declarația pe proprie răspundere. Însă, pentru protecția generală a populației și pentru protecția individuală, multe restricții vor rămâne în continuare în vigoare cum ar fi adunările publice.


Președintele subliniază astfel că viața nu va reveni la normal după 15 mai, procesul fiind unul îndelungat.


Din păcate, suntem și vom fi nevoiți să trăim cu acest virus, să ne luăm toate măsurile necesare protejării noastre și a celor din jur și să limităm interacțiunea umană cat mai mult cu putință.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii