Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Martori la împlinirea unui nou vis. Îţi ţinem pumnii, Simona Halep!

ro

27 Jan, 2018 00:00 1896 Marime text
Impresia pe care o lasă Simona Halep în acest început de an şi mai cu seamă la Australian Open este una extraordinară. Copleşitoare! Un lider mondial adevărat, care joacă din ce în ce mai bine, are un moral de fier, iar pe teren dovedeşte un curaj exemplar. Nu cedează defel. Simona a căpătat o aşa de mare încredere în ea, încât poate trece peste toate obstacolele. Acum mai are doar unul de depăşit. Caroline Wozniacki. În finală. E atât de aproape constănţeanca noastră să-şi desăvârşească visul!
 
E uimitor ce forţă îţi poate da încrederea în forţele proprii, mai ales în sport. Simona Halep e cel mai bun exemplu în acest sens. De când a devenit lider mondial, a început să se apropie de perfecţiune. Neînvinsă în cele 11 meciuri disputate în 2018, Simona face un Australian Open magic. Şi-a depăşit cel mai bun parcurs la Antipozi (sferturile de finală), iar sâmbătă joacă în finală cu a doua clasată în ierarhia mondial, daneza Caroline Wozniacki. Un meci istoric, aşteptat cu sufletul la gură de toţi iubitorii tenisului.
 
Meciurile Simonei de la ediţia 2018 a primului turneu de Grand Slam al anului sunt epice, de pus în ramă. Demne de un lider mondial. Constănţeana şi-a perfecţionat jocul, serveşte mult mai bine (în semifinala cu Angelique Kerber a reuşit, printre altele, şase aşi), reuşeşte să treacă peste momentele dificile şi, mai cu seamă, a devenit mult mai ofensivă în joc. Îşi asumă riscuri. E agresivă. De altfel, şi ea a recunoscut, că, faţă de finala de la Roland Garros de anul trecut, cu Ostapenko, acum jocul ei e mult mai curajos.
 
Să izbuteşti, meci de meci, să uiţi de sâcâitoarea accidentare de la gleznă ţine, în primul rând, de o voinţă de fier, care, dublată de un psihic extrem de puternic, a ajutat-o, de pildă, să-şi ţină firea şi atunci când a ratat mingi de meci, şi atunci când adversara sa a avut mingi de meci. Avem astfel o altă explicaţie a jocului solid al Simonei, fără fluctuaţii, etalat în ultima perioadă. Campioana noastră crede cu adevărat că e cea mai bună, iar aceasta îi dă aripi, o face un supraom. E uimitor cum o mână de om (în comparaţie cu multe dintre adversarele sale, mult mai înalte şi mai puternice decât ea) poate reuşi atâtea!
 
După ce şi-a împlinit visul de a fi numărul unu mondial, Simona are ocazia, sâmbătă, să facă celălalt mare pas în cariera şi viaţa ei. Să câştige primul turneu de Grand Slam. Practic, la prima ocazie care i s-a oferit după ce a devenit lider în clasamentul WTA, Simona poate cuceri, sâmbătă, şi titlul după care tânjeşte de atâta timp şi de care a fost atât de aproape (finalistă) în alte două rânduri. Să dea Domnul ca glezna să nu-i facă probleme, pentru că restul vin de la sine. Îţi ţinem pumnii, Simona, încă o dată!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii